Légszennyezés és az alternatív közlekedési eszközök

( Szavazat)71 megjelenítés
Hargita Megye Tanácsa Energiatakarékossági Közszolgálata Hargita Megye Környezetvédelmi Ügynökségével partnerségben szervezett szemináriumot szeptember 28-án Légszennyezés és az alternatív közlekedési eszközök címmel, az Európai Mobilitási Hét alkalmával.
 
A rendezvény célja a nemrég érvénybe lépett új légszennyezési törvény ismertetése, a Hargita megyei levegőminőség, valamint a légszennyezés káros hatásainak bemutatása, ugyanakkor az ennek ellensúlyozására szolgáló alternatív közlekedési módok fontosságának hangsúlyozása. Miklóssy Ildikó, az energiatakarékossági közszolgálat osztályvezetője köszöntötte a résztvevőket, kiemelve az új törvénykezés ismeretének és az alternatív közlekedési módszereknek a jelentőségét, majd Olti Károly, a környezetvédelmi ügynökség monitoringosztályának vezetője A környezeti levegő minősége Hargita megyében címmel tartott előadást. Ezután dr. Tar Gyöngyi megyei főorvos, a Hargita Megyei Közegészségügyi Igazgatóság vezetője ismertette a megye levegőminőségét, illetve a légszennyezés káros hatásait az emberi szervezetre.
Bernádt Zelma, Hargita Megye Környezetvédelmi Ügynökségének ügyvezető igazgatója bemutatta a 104/2011-es számú törvényt, amely tartalmazza az új szabályozást a környezeti levegő minőségéről, Mara Gyöngyvér, a Sapientia EMTE docense pedig Ha „zölden” közlekedünk, akkor zöldebb lesz a természeti környezetünk? címmel tartott érdekfeszítő előadást a légszennyeződések környezetünkre való káros hatásairól.
Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke kiemelte az összefogás fontosságát egy-egy cél érdekében, hiszen a környezetünkre, a tiszta levegőre való odafigyelés feladatuk a környezetvédelmi szervezeteknek, intézményeknek, az oktatási rendszernek.
– Hargita Megye Tanácsának számos olyan törekvése van, amely a gyerekek környezettudatos nevelésére fekteti a hangsúlyt, többek között a székelység tankönyvének elkészítése után már tervbe vettük a térség földrajzi környezetét bemutató tankönyvet is, hiszen fontos, hogy ne csak a történelmet ismerjük, hanem értékeljük környezetünket is. Továbbá évek óta sikeresen működik a Barangoljunk Székelyföldön! című programunk, és tegnap díjaztuk a Közlekedj ÖKOsan! rajz- és fotópályázat résztvevőit is.
A tanácselnök kifejtette: nagyon fontos a társadalmi nevelés, és ebben nagy szerepük lehet a hasonló szemináriumoknak.
– Ez a projekt is jól bizonyítja, hogy ha vannak jó tervek, elképzelések, komoly érvekkel alátámasztva, akkor forrásokat tudunk rendelni céljaink mellé – mondta Borboly Csaba, megköszönve a szervezők munkáját.
A szeminárium zárásaként kerekasztal-beszélgetést, ötletbörzét tartottak a Hargita megyei önkormányzatok által az Európai Mobilitási Hétre szervezett helyi eseményekről.
Csíkszereda, 2011 szeptember 28.
 
  
Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774