Kulturális menedzsmentről szóló szakmai találkozót rendeztek

( Szavazat)33 megjelenítés
Városi és vidéki környezetben tevékenykedő szervezetek menedzserei és munkatársai számára szervezett szakmai találkozót a Hargita Közösségi Fejlesztési Társulás október 24-én, szerdán a csíksomlyói Multifunkcionális Központban. A rendezvény partnere Hargita Megye Tanácsa és a PONT Csoport, támogatója pedig az Országos Kulturális Alap.  
 A találkozó célja a kulturális menedzsment területén használt ismeretek bővítése és ötletbörze egy megyei szintű kulturális projektportfólió kidolgozására, amely a kultúra területén érintett megyei intézmények számára útmutatóként szolgál források szervezésére és egy megyei kulturális stratégia alkalmazására.
A szakmai találkozón a kultúra, menedzsment, közkapcsolatok, szervezeti PR és kommunikáció, település- és térségfejlesztés területén jártas szakértők tartottak előadásokat, amelyek célja, hogy szakmai kiegészítőt nyújtsanak a helyi menedzsereknek és kultúra területén, köz- és civil szektorban egyaránt tevékenykedő személyeknek. A partnerek szándéka, hogy a találkozókon az elméleti tudástranszfer mellett olyan gyakorlati tapasztalatcserére is sor kerüljön, illetve a találkozók célcsoportja úgy fogalmazza meg strukturált formában ötleteit és igényeit, hogy ez a projektet követően használható legyen a különböző közpolitikai döntések, kulturális forrásszervezési tevékenység, valamint megyei szintű kulturális stratégiák alkalmazása terén.
– A 2007–2013-as európai uniós tervezési-költségvetési időszak vége felé járunk, és kezdődik egy új, amely a 2014–2020 közötti időszakra terjed ki. Megyei szinten több területen is történik tervezési munka – gazdaság, turizmus, ifjúság – annak érdekében, hogy a megye és a különböző szereplői nyertesei lehessenek ennek a periódusnak. A tervezésből a kultúrát sem szabad kihagyni, itt is világosan ki kell alakítanunk a jövőképünket és azt, hogy milyen stratégiai, illetve operatív célokat szeretnénk megvalósítani. A kulturális alap által támogatott projekt erre ad lehetőséget, hisz projektfóliókat, képzést, forrástérképet, stratégiatervet is elkészíthetünk, ami jó kiindulási alap – nyilatkozta Gászpor István, a Hargita Közösségi Fejlesztési Társulás igazgatója.
– A képzés azért volt sajátos jellegű, mert a kulturális szektor helyi és regionális fejlesztésben betöltött szerepkörét vizsgálta. Gyakorlati kérdések, ötletek merültek fel, amelyek fokozatosan beépíthetők a 2014–2020-as fejlesztési tevékenységekbe, folyamatokba. A menedzsment, partnerség, ágazatközi együttműködés kérdése került terítékre, amelyek révén a kulturális szektor szereplője lehet az inkluzív, innovatív fejlődési folyamatoknak – mondta el Farkas András, a a PONT Csoport vezetője.
 
Csíkszereda, 2012. október 24.
 
Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774