Kulturális és szociális események sora

( Szavazat)71 megjelenítés

Hargita Megye Tanácsa által támogatott rendezvényekre látogatott május 22-én Borboly Csaba megyeitanács-elnök.

 

I. Csíkszentdomokosi Lovasnap

Csíkszentdomokoson sok érdeklődőt tudtak megmozgatni a szervezők az I. Lovasnapon. A versenyzők sikerét és hibáit a lóval való bánásmódban jártas közönség is lelkesedéssel és őszinte csodálattal követte. A hintóval megtett településkörút után Borboly Csaba méltatta a szervezők ügyességét, ugyanakkor felhívta a jelenlévők és egyben a jelen esemény szervezőinek, illetve a lovassportot kedvelők figyelmét Hargita Megye Tanácsa támogatási rendszerére és a lovasegyesületek, események megszervezésére kiírt pályázati lehetőségekre.            

Családnap Delnén

A megyei tanács Családprogramjának része a Családnap, amelynek legújabb állomása május 22-én a csíkdelnei iskola udvara volt. A Caritas Családsegítő Szolgálatának önkéntesei által szervezett gyöngyfűzéssel, vetélkedőkkel és közösségépítő játékokkal tíz családnak biztosítottak lehetőségek a gyerek-szülő kapcsolat szorosabbra fűzésére és kikapcsolódásra.

 

II. Háromszéki Huszártoborzó

Sepsiszentgyörgy volt az utolsó állomása a II. Háromszéki Huszártoborzónak, amely május 20–22. között a Kovászna megyei Olt menti településeket járta végig.
Antal Árpád polgármester köszöntötte a huszárokat, és kiemelte, hogy a hagyományok és a modern technika érdekes ötvöződését tapasztalta meg az előkészületek során, ugyanis sokan a Facebook közösségi oldalon is népszerűsítették ezt a több mint 160 éves múltra visszatekintő eseményt. A toborzási engedély megadása után a huszárnak felcsapott legények eljárták a verbunkost, majd Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke mutatta be a Székelyföld egységét jelképező székely történelmi zászlókat, amelyeket Hargita, Kovászna és Maros megyei történész szakemberek és heraldikusok kutattak fel és gyűjtöttek össze.

Borboly Csaba szerint most azokat az időket éljük, amikor az erdélyi magyarság, szűkebb értelemben Székelyföld, Brüsszelben és világszerte próbálja felhívni magára a figyelmet, az önazonosságát erősítő jelképeket felhasználva. Miért ne tennénk ezt ősi jelképeinkkel? – tette fel a kérdést Borboly Csaba a történelmi zászlók és a mai értelemben használt logók között vonva párhuzamot.

   
Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774