Közös székelyföldi gazdaszövetség megalakulásáról tárgyaltak

(0 Szavazat)33 megjelenítés

A székelyföldi megyék három-három képviselője tárgyalt a közös gazdaszövetség megalakulásának részleteiről március 31-én Csíkszeredában.

Mint arról korábban beszámoltunk, múlt év őszén a székelyföldi gazdaegyesületek képviselőinek homoródfürdői fórumán a három székelyföldi megye tanácsa és a gazdaegyesületek képviselői szándéknyilatkozatot írtak alá a székelyföldi gazdák közös érdekképviseletének kialakítására. A gazdaszövetség céljai között a székelyföldi gazdaszervezetek és gazdák érdekvédelme, érdekképviselete, gazdálkodásuk és szakmai fejlődésük támogatása, összehangolása, végső soron a székelyföldi vidéki társadalom és gazdaság fejlesztése szerepel.

A gazdaszövetség bejegyzésének előkészítésével megbízott kilenctagú csapat (mindegyik székelyföldi megye három-három képviselője) március 31-én Csíkszeredában találkozott, ahol megvitatták a bejegyzendő szövetség alapszabályzat-tervezetét és működési elképzeléseit. A megbeszélést követően az előkészítő csapat tagjai saját megyéjükben egyeztetnek a helyi gazdaszervezetekkel, ismertetik és véleményeztetik az alapszabályzat-tervezetet, valamint nevesítik azokat a szervezezeteket, amelyek tagjai szeretnének lenni a székelyföldi gazdaszövetségnek.

Becze István megyei tanácsos, az gazdaszövetség előkészítő csapatának tagja szerint fontos volt a megyék képviselőivel való egyeztetés, ugyanis számos kérdésben konszenzusra jutottak. 

– Sikerült megegyeznünk abban, hogy a megalakuló gazdaszövetség vezetőségében mindhárom megye és minden szakterület jelen legyen. Folytatjuk a tárgyalásokat, a következő egyeztetés Háromszéken vagy Maros megyében lesz – nyilatkozta Becze az egyeztetést követően.   

Csíkszereda, 2011. március 31.  

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774