Közös sikerek

(0 Szavazat)23 megjelenítés

Kiértékelték a 2010-es esztendőt Hargita Megye Tanácsának munkatársai

A partnerség, az együttműködés fontosságát hangsúlyozta Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke a csíkszeredai megyeházán december 21-én, kedden este tartott év végi kiértékelőn. Az eseményre polgármesterek, illetve a megyei intézmények vezetői voltak hivatalosak, őket Borboly Csaba köszöntője után a megyei tanács, valamint a hozzá tartozó intézmények igazgatói tájékoztatták röviden évi tevékenységükről.

A megyei tanács elnöke előzetes értékelőjében kiemelte, hogy a vidékfejlesztésre lehívott európai uniós pénz Hargita megyében az elmúlt két és fél évben messze az országos átlag fölött volt: míg romániai szinten egy főre 25 euró jutott, addig Hargita megyében 100 euró.

– Mindez azt jelenti, hogy a szakhivatalok, polgármesteri hivatalok nagyon jól végezték munkájukat. Ez a siker közös – jelentette ki Borboly Csaba.

A tanácselnök szerint a betonozás, aszfaltozás mellett szükség van a gazdák és a turizmusban érdekelt vállalkozók összefogására, aminek érdekében sokat dolgozik Hargita Megye Tanácsa.

– Tevékenységünk nemcsak tűzoltást, hanem fejlődést, jövőképet kell jelentsen – mondta Borboly.

Az igazgatók beszámolói után a BDO Románia pénzügyi felmérését mutatták be, amely összehasonlította Hargita megye költségvetését más megyéével (erről bővebben holnap tájékoztatunk – szerk.). Végül a megyei tanács két alelnöke, Petres Sándor és Sófalvi László, majd Birtalan József megyemenedzser szólalt fel, ezt követően pedig az egybegyűltek pezsgővel koccintottak.

A kiértékelő rendezvénnyel párhuzamosan, a meghívott elöljárók, igazgatók feleségeit a megyei tanács karitatív akcióra hívta. A mintegy ötven asszony nagyrészt édességet, gyümölcsöt, társasjátékot, könyvet hozott magával a megyeházára, ahol becsomagolták, majd Csíksomlyóra mentek, ahol a Csató, és Zsurzs családi otthonokban nevelkedő gyerekeknek adták át ajándékukat.

Csíkszereda, 2010. december 21.

  
Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774