Közgyűlést tartott a Hargita Megyei Hulladékgazdálkodási Egyesület

( Szavazat)33 megjelenítés
A csíkszeredai megyeházán gyűltek össze december 4-én, kedden a Hargita megyei helyi önkormányzatok vezetői, a Hargita Megyei Hulladékgazdálkodási Egyesület közgyűlésén. 
 A szervezetnek 66 település és Hargita Megye Tanácsa a tagja, és azért hozták létre, hogy részt vehessenek abban a hulladékgazdálkodási projektben, amely révén több tíz millió eurónyi EU-s finanszírozással Gyergyóremetén épül meg a regionális hulladéktároló. Napirenden szerepelt az egyesület új elnökének megválasztása, Borboly Csaba megyeitanács-elnököt Orbán Béla, az intézmény beruházási igazgatója váltotta. Módosították az egyesület alapító okiratait, amit az tett indokolttá, hogy az idei helyhatósági választások nyomán egyes települések élén változott a polgármester személye. Ezenkívül elfogadták az egyesület szerkezeti felépítését, működési szabályzatát, belső rendszabályát is, megszavazták a projekt megvalósíthatósági tanulmányát, műszaki-gazdasági mutatóit, valamint a projekt kivitelezését és a hulladékgazdálkodási rendszer működését szabályozó társulási szerződést.
A különfélékben arról is határoztak, hogy támogatják a Domus Alapítványt, amely a Hargita megyei intézményi rendszerben nevelkedett személyek foglalkoztatását segíti a németországi Baden-Württemberg tartomány projektje révén, a német partner azonban önrészt szabott feltételként. A Hargita Megyei Hulladékgazdálkodási Egyesület biztosítja ezt az önrészt oly módon, hogy egy szacskálógépet vásárol, és ingyenesen használatba adja a Domus Alapítványnak.
A hulladékgazdálkodási beruházásról szólva Borboly Csaba tanácselnök elöljáróban elmondta a jelen lévő polgármestereknek, hogy a projekt két éven belül megvalósulhat, és reményei szerint most decemberben aláírhatják a finanszírozási szerződést.
– Ezt a projektet centiről centire támadták, még Brüsszelben is feljelentést tettek ellene, de most már lassan túl vagyunk a nehézségeken – közölte a tanácselnök.
Petres Sándor, a megyei tanács alelnöke szerint az elkövetkező két évben még lehetőség van csiszolni a műszaki dokumentáción és a megvalósíthatósági tanulmányon.
 
Csíkszereda, 2012. december 4.
 
Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774