Közelebb az emberekhez

( Szavazat)42 megjelenítés
Átadták a mozgássérültek számára épült feljárót a csíkszeredai megyeházán
 
Elkészült a mozgáskorlátozottak számára épített feljáró a csíkszeredai megyeházán. A székely lobogó, egyben megyezászló színeit viselő (kék-arany) szalagot július 28-án, kedden vágta el Borboly Csaba megyeitanács-elnök és Józsa Csaba, a Hargita Megyei Mozgássérültek Szervezetének alelnöke. A sajtó jelenlétében zajló avatón Borboly Csaba annak fontosságát hangsúlyozta, hogy minden állampolgár egyenlő eséllyel jusson be az intézményekbe.
„Azon dolgozunk a polgármesterekkel is, hogy ne adjanak engedély olyan középületek építésére, ahol nincs mozgáskorlátozottak számára feljáró” – jelentette ki a tanácselnök, hozzátéve, ezáltal Hargita Megye Tanácsa közelebb kerül az emberekhez, és jó példával szolgál más közintézmények számára is. Ráadásul a babakocsit toló szülők is igénybe vehetik a feljárót, hiszen eddig nekik is gond volt bejutni az épületbe.
Józsa Csaba alelnök megköszönte a megyei önkormányzat pozitív hozzáállását, és bízik abban, hogy a jövőben is jól együtt tud működni az egyesület a közhivatallal. Birta Antal, a megyei tanács vagyongazdálkodási igazgatója elmondta, bár eddig is fenntartottak a mozgáskorlátozottak részére parkolóhelyet a megyeháza garázsánál, ezentúl két hely az épület főbejáratánál is rendelkezésükre áll.
Az ünnepélyes átadáson jelen volt Zsók Szilárd, a kivitelező cég gazdasági igazgatója is. A tavaly ősszel elkezdett munkálatok összértéke több mint 45 ezer lej, és ezzel a beruházással párhuzamosan elkészült az a bejárat, amely közvetlenül a megyeháza alagsorába vezet, értéke közel 40 ezer lej.
 
Csíkszereda, 2010. július 28. 
Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774