Közel ötmillió lejes megyei tanácsi beruházás Székelyudvarhelyen

( Szavazat)42 megjelenítés
Bemutatták az udvarhelyi inkubátorház tervét helyi vállalkozóknak
„A megyei tanács egyetlen más településen sem vállalt még befektetésben akkora részt, mint Székelyudvarhelyen” – jelentette ki Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke azon a megbeszélésen, amelyet a megyei tanács szervezett Székelyudvarhelyen az udvarhelyszéki vállalkozók számára a helyi inkubátorház létrehozásával kapcsolatban.
 
A projekt a Regionális Operatív Program 4.2-es, A helyi és regionális üzleti környezet fejlesztésének támogatása elnevezésű tengelyén nyert támogatást vállalkozói inkubátorház létesítésére. Összköltségvetése 9 233 240 lej, ebből Hargita Megye Tanácsa 4 897 853 lejt biztosít. A tanácselnök a jelen lévő vállalkozóknak hangsúlyozta, hogy összesen három ilyen projekt van az országban, az egyik az udvarhelyi, és az utolsó pillanatban sikerült az Európai Uniótól lehívni a pénzt. „Az inkubátorház lehetőség a városnak és lehetőség a helyi vállalkozóknak” – mondta Borboly Csaba, aki a beruházás környezetvédelmi szempontját is fontosnak nevezte, hiszen tehermentesítik a szennyezett területet.
Birtalan József megyemenedzser a projekt kapcsán a szakmai támogatás szükségességét hangsúlyozta. Szerinte az inkubátorház mindenki számára nyitott intézmény kell legyen, rendezvények befogadására is alkalmas, hogy mindenki magáénak érezhesse.
A projektet a ROP 4.-es prioritástengelyének 4.2-es intézkedése – Szennyezett és használaton kívüli ipari területek rehabilitációja és új tevékenységekre való előkészítése – keretében nyújtották be. A tervezett inkubátorházat a székelyudvarhelyi egykori Növényvédelmi Központ (Rákóczi Ferenc 84. szám) helyén hozzák létre. Az épületben lesz 48 irodahelyiség, közös használatú terek, titkárság, könyvelőség, konferenciaterem, tárgyalóterem, kiállítóterem.
A projekt általános célja Székelyudvarhely és térsége fenntartható társadalmi-gazdasági fejlődése, illetve az üzleti környezet javítása az üzleti infrastruktúrába való beruházás révén. A kedvezményezettek köre: inkubált vállalkozások, térségi vállalkozások, vállalkozó szellemű fiatalok, munkanélküliek, lakosság. A várt eredmények: életképes vállalkozások, magas hozzáadott értékű ágazatok, innovációk, a munkanélküliség csökkenése, jövedelemnövekedés, környezeti indikátorok.
Csíkszereda, 2011. június 29.
 
  
Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774