Közel másfél millió euró a megyei kórház felújítására

( Szavazat)37 megjelenítés
Hargita Megye Tanácsának kezdeményezését támogatja az RMDSZ-es vezetésű Egészségügyi Minisztérium
 
Közel másfél millió euróval támogatja Hargita Megye Tanácsának kérésére a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház felújítási munkálatait az Egészségügyi Minisztérium. Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke köszönetét fejezte ki az RMDSZ kormányzati tisztviselőinek és külön Ritli László RMDSZ-es egészségügyi miniszternek.
 
 
A jó hírt sajtótájékoztatón ismertette az megyei kórház központi épületének előterében Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke március 20-án. A tervek szerint a hatmillió lejes támogatásból Hargita Megye Tanácsa elkezdi a megyei kórház C épületszárnyának a megerősítését, valamint egy emelettel való bővítését. A megyei tanács által három millió euró értékben tervezett felújítás során a megyei kórház épületében létrehoznak egy új műtőközpontot, átalakítják az intenzív részleget és odaköltöztetik a szemészeti osztályt. A megyei önkormányzat így szeretné megteremteni annak a lehetőségét, hogy a tüdő és fertőző osztály beköltözzön a megyei kórház csíksomlyói épületéből a Mikó-vár, illetve a polgármesteri hivatal szomszédságában található kórházépületekbe.
 
Borboly Csaba tanácselnök szerint sok éve próbálkoznak és keresik a megoldást arra, hogy a Hargita megyei lakosságnak a modern követelményeknek megfelelő egészségügyi ellátást biztosíthassanak, az ehhez szükséges felújításokat elvégezhessék, de a pénzhiány miatt többször is elakadtak. Mint elmondta, fontosnak tartják azt, hogy a sürgősségi megyei kórház megtarthassa besorolását és megszerezzék az ehhez szükséges akkreditációt.
 
 
 
– A tervek szerint legkevesebb három millió euró értékű beruházásra lenne szükség a kórház megfelelő felújítására. Ennek felét kaptuk meg most a Ritli László RMDSZ-es miniszter által vezetett minisztériumtól. Ez az összegű támogatás egyedülálló a kórház történetében, és csak egy erős csapatmunka révén, az RMDSZ országos vezetőségének segítségével valósulhatott meg. Ezúton is köszönöm a miniszter úr segítségét. Az összeg fennmaradó részét megpróbáljuk biztosítani a megyei tanács saját költségvetéséből – nyilatkozta a megyei tanács elnöke a sajtótájékoztatón. Borboly hozzátette: – hat hónap alatt kell elkészülnie a felújítási munkálatoknak, ami megerőltető időszak lesz a munkaközösség számára, kérem ezért mind a munkaközösség, mind a lakosság, a páciensek megértését.
 
  
Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774