Korszerű művelődési ház és ivóvízhálózat Kecseten

( Szavazat)35 megjelenítés
Elkészült Kecset ivóvízhálózata, és korszerű konyhát alakítottak ki a kultúrotthonban, így méltán gyűlt össze a falu apraja-nagyja a két fontos beruházás megünneplésére december 8-án, szombaton. Az eseményen részt vett Kovács Lehel, Farkaslaka község polgármestere, Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke és Ambrus Sándor megyei tanácsos is.  
 – Ha a közösség nem lép fel cselekvően, akkor hiába a megyei tanács és a helyi önkormányzat támogatása – ezekkel a szavakkal köszönte meg a kecsetieknek az elmúlt fél esztendőben tanúsított cselekvő együttműködést Kovács Lehel, Farkaslaka község polgármestere. – Sem a kultúrotthon új konyháját, sem az elkészült vízvezetéket nem tudnánk ma megünnepelni, ha nem vállalják fel önök a munka egy részét, illetve ha nem sikerül bevonni a megyei tanácsot és a helyi önkormányzatot, amelyek jelentős mértékben biztosították a szükséges finanszírozást. Lépésről lépésre haladtunk a kultúrotthon korszerűsítésével, a vízvezetéket pedig az említett hármas kalákában készítettük el. Fontos a kaláka, fontos, hogy téglát téglára téve haladjunk településeink fejlesztésében. Ugyanakkor köszönöm Hargita Megye Tanácsának a folyamatos segítséget, hiszen nélkülük nem tudnánk valóra váltani jelmondatunkat: Egy csapatban a községgel – fejtette ki Kovács Lehel.
– Örvendek, hogy korszerű konyhát sikerült kiépíteniük itt, a kecseti kultúrotthonban, de talán még jobban annak, hogy ezentúl nem lesz gondjuk a településen az ivóvízzel. Máshol ez sajnos még nyitott kérdés – mondta köszöntőjében Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke. – A megyei tanácsnál folyamatosan törekszünk arra, hogy a kistelepülésekre is ugyanolyan mértékben figyeljünk, mint a városokra. Az elmúlt két-három évben sokszor jártam az önök térségében, így közvetlenül is tájékozódhattam a Farkaslakához tartozó kilenc település gondjairól és prioritásairól. Engedjék meg, hogy megosszam önökkel azt a meglátásomat, hogy Farkaslaka község elmúlt fél éve több szempontból is igazolja a polgármester úr által említett Egy csapatban a községgel, egy csapatban Udvarhelyszékkel, egy csapatban a megyevezetéssel megalapozottságát és sikerét. A faluközösségük képviselője is hangsúlyozta az előbb az összefogás erejét. Holnaptól, holnaputántól vagy január elsejétől is az összefogás erejére alapozva tudunk csak előrehaladni – mondta el Borboly Csaba tanácselnök.
Ambrus Sándor térségi megyei tanácsos elmondta, Kecsetben két igényes munkát tudhatnak közösen maguk mögött.
– A kultúrotthon konyhája európai színvonalú lett, a vízvezetékhez szükséges csőmennyiség beszerzéséért pedig helyi forrást is biztosított a község önkormányzata, kiegészítve a megyei tanács támogatását – fejtette ki a tanácsos.
Ezt követően Borboly Csaba és Ambrus Sándor ünnepélyesen átadták a kecsetiek falufelelősének a székely zászlót.
A rövid ünnepély végén, a kecseti református lelkipásztor áldását követően, a meghívott elöljárók és a helyiek közösen elvágták a szalagot, majd megkóstolták a felújított konyhában készült első pánkókat.
 
Csíkszereda, 2012. december 8.
 
Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774