Kőrispatakhoz közeledik az aszfaltréteg

( Szavazat)29 megjelenítés
Tavalyhoz képest, amikor különféle okokból csak októberben lehetett elkezdeni a 136A jelzésű megyei út Etéd és Kőrispatak közti korszerűsítésének, Hargita Megye Tanácsa 2012-ben jóval korábban, már július végén neki tudott látni a felújítás folytatásának. A július 30-i, hétfői munkálatindítón jelen volt Szőcs László polgármester, Tiboldi Elek alpolgármester, Birtalan József, a megyei tanács alelnöke, továbbá helyi tanácsosok, illetve etédi és kőrispataki lakosok. Szőcs László polgármester kijelentette: öröm számukra minden kilométer aszfalt. 
 – Ha lassan is, de haladunk a megyehatár felé, és ha sikerül annyit aszfaltozni a következő négy évben is, mint az elmúlt négy esztendőben, azt nagy sikernek nevezhetjük majd – mondta a községvezető.
Birtlan József alelnök arról biztosította a jelenlévőket, hogy Hargita Megye Tanácsa ezután is nagy gondot fordít a megye legeldugottabb, leghátrányosabb településeinek a megsegítésére, arra, hogy beruházások-fejlesztések történjenek, valamint hogy színvonalas, élhetőbb életkörülményeket teremtsenek.
– Nagy szükség van minőségi, járható utakra, mert az hozzájárul a térség fejlődéséhez és ezzel együtt a megmaradásunkhoz – hangsúlyozta Birtalan József.
Az elkezdett munkálatra Szász Lóránt református lelkész adta áldását.
Idén a 136A megyei úton a megyei tanács – a múlt év októberében felújított 1,4 kilométeres szakasz folytatásaként – 2,9 kilométernyi út felújítását tervezi Etédtől Kőrispatak irányában. A cél tulajdonképpen a település aszfaltúttal való összekötése a község- és megyeközponttal; amint azt 2011 októberében Borboly Csaba megyeitanács-elnök nyilatkozta, a helyi lakosok mindennapjait könnyíti meg, ha a személy- és betegszállításnak megvannak a modern feltételei. Az sem mellékes szempont, hogy Kőrispatak és környéke a szalmakalapgyártásról híres, ami mára már jelentős turisztikai vonzerőt jelent a településnek. Az útfelújítástól az idegenforgalom növekedését is várja a megyei tanács.
 
Csíkszereda, 2012. július 30.
 
Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774