Kopogj és ajtó nyittatik…

( Szavazat)63 megjelenítés

Hatodik alkalommal szervezték meg a hagyományos őszi civil képzést

A hétvégén Hargita Megye Tanácsának civil szervezetekkel kapcsolatot tartó részlege hatodik alkalommal szervezte meg a minden ősszel sorra kerülő civil képzést, amelynek célja a Hargita megyei civil szervezetek fejlesztése, informálása, hogy a képzésen szerzett ismereteik birtokában képesek legyenek szervezetük megerősítésére, hogy aktívan részt vehessen hazai és nemzetközi programokban.
 
A megyei tanács csíksomlyói multifunkcionális központjában mintegy 26 civil szervezeti képviselő jelenlétében nyitották meg október 1-jén Civil szervezeti kommunikáció és forrásteremtés címmel.
 
A képzés megnyitóján Rafain Zoltán megyei tanácsos a képzés fontosságát hangsúlyozta, mivel a civil szervezetek egy társadalom gazdagságának, egészségességének mércéjeként szolgálnak. A civil szervezetek 99%-a valamely jó cél érdekében tevékenykedik, de mivel non-profit szervezetek sokszor anyagi gondokkal küszködnek. Ez fokozottan igaz a mozgássérült embereket segítő civilszervezetekre – mondta a megyei tanácsos, aki befejezésül egy bibliai idézettel nyomatékosította a képzés célját.
 
„Kopogj és ajtó nyittatik, kérj és megadatik.”
 
A képzés fő témáját az erőforrás-kezelés és a hatékony gazdálkodás az anyagi forrásokkal képezte, hogy a civil szervezetek képviselői hatékony forrásteremtési módszereket sajátítsanak el, melyek nélkülözhetetlenek egy szervezet működéséhez, illetve a szervezeti projektek finanszírozásához és lebonyolításához. A résztvevőknek dr. Kádár Magor, a kolozsvári Babeş– Bolyai Tudományegyetem Kommunikáció Tanszékének vezetője tartott előadást a civil szervezetek forrásszerzési lehetőségeiről és a legalkalmazottabb forrásszerzési technikákról, kapcsolatháló kiépítésről, valamint az arculatépítésről mint a forrásnövelés kiegészítő eleme.
 
A képzés gyakorlati részében a Székelyudvarhelyi Közösségfejlesztő Alapítvány részéről Péter Ildikó és Kilyén Melánia mutattak be két saját példájukról szóló esettanulmányt Forrásszerzési módszerek Erdélyben, valamint Az önkéntesség és ifjúsági munka szerepe címmel.
 
Csíkszereda, 2010. október 2.
Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774