Konfliktuskezelés a családorvosok és a közintézmények között

( Szavazat)40 megjelenítés
A családorvosok tevékenységének segítése és a problémák megvitatása céljával egyeztettek a héten Borboly Csaba megyeitanács-elnök, a családorvosok képviselői és a megyei egészségügyi intézmények vezetői, valamint a megyei tanács illetékes szakemberei. 
 Jogi segítséget ajánlott fel Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke a Hargita Megyei Családorvosok Szövetsége és a Hargita Megyei Egészségbiztosító Pénztár közötti konfliktus megoldására. Mivel a két intézmény nem tudott megoldást találni a családorvosok többségének tavaly júniusi jövedelmének folyósítására, az ügy megoldására egyetlen törvényes lehetőségnek a bírósági eljárás bizonyult. A biztosítóház által javasolt szerződéskiegészítést alá nem író – a megbeszélésen dr. Soós Szabó Klára, a Hargita Megyei Családorvosok Szövetségének elnöke által képviselt – családorvosoknak Romfeld Mária Magdolna, a jogi vezérigazgatóság vezetője segít a szükséges perdokumentáció összeállításában.
Duda Tihamér, a Hargita Megyei Egészségbiztosító Pénztár vezérigazgatója szerint az általuk javasolt szerződéskiegészítés az előző években is alkalmazott gyakorlatot követte, ezért az a 30 családorvos, aki aláírta a szerződést, megkapta a pénzét. 2011. június 15-től egyébként is megoldódott a probléma, mert aláírták az új szerződéseket. A kiegészítésre csak a két-három hetes időszak áthidalásáért volt szükség.
– Nyilvánvaló, hogy mindkét fél hibázott – nyilatkozta az ügy kapcsán Borboly Csaba, aki szerint ezt a helyzetet türelemmel és párbeszéddel el lehetett volna kerülni. – Sajnálatos, hogy a peres út maradt, de Hargita Megye Tanácsa segíteni fog a családorvosoknak a jogi dolgok előkészítésében. Remélem, mindkét fél tanul az esetből, és ezután leülnek a tárgyalóasztalhoz, akár a megyei tanács közvetítésével is, mielőtt elfajulnak a dolgok.
A megbeszélés második témaköre a székelykeresztúri családorvosi rendelők magas bérleti díja volt. Dr. Balázs Melinda a megyei tanács elnökének segítségét kérte a bérek enyhítése érdekében.
Borboly Csaba azt ajánlotta, hogy a helyhatósági választások után újabb megbeszélés alkalmával keressenek megoldást közösen az illetékes polgármesterekkel és az érintett családorvosokkal együtt, és addig készüljön lista azokról a településekről, ahol feloldásra váró konfliktushelyzet van az orvosok és a helyi tanács között. A tanácselnök kérte, hogy törekedjenek a civilizált, egyenes párbeszédre, a megyei tanács a maga részéről meg fog tenni mindent annak érdekében, hogy a polgármesterek és orvosok közt jó viszony, kapcsolat alakuljon ki, és megpróbálja akár anyagilag is támogatni, a családorvosi rendelők fejlesztésére irányuló törekvéseket.
 
Csíkszereda, 2012. május 11.
Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774