Ködoszlatás a kisvállalkozók érdekében

( Szavazat)41 megjelenítés
Az Országos Pénzügyőrség vezetője találkozott a megyei tanács elnökével Nem kell meghunyászkodniuk és nem kell vakon kifizetniük a rájuk szabott büntetést a kisvállalkozóknak, hanem bátran kérdőjelezzék meg a büntetés jogosságát. Tévhit, hogy a pénzügyőr azért száll ki a helyszínre, mert valaki felhívta figyelmét valamilyen rendellenességre, és ez mindenáron büntetést von maga után.

A fenti végkövetkeztetést vonták le a megyeházán tartott június 4-i beszélgetésen, amelyet Ladányi Árpád Csaba, az Országos Pénzügyőrség idén kinevezett vezérigazgatója a mikrovállalkozók érdekében folytatott Borboly Csaba megyeitanács-elnökkel és Birtalan József megyemenedzserrel, aki egyben a Székelyudvarhelyi Mikrovállalkozók Szövetségének elnöke is.
A pénzügyi ellenőrök nem felsőbb utasításra büntetnek, bármennyire is szeretnek erre hivatkozni – mondta Ladányi Árpád vezérigazgató, egy általánosan elterjedt jelenségre hívva fel a megyei elöljárók figyelmét. Eszerint a legtöbb esetben, amikor a vizsgálódó pénzügyi ellenőr büntet, tulajdonképpen nem súlyos pénzügyi kihágásról van szó, hanem csupán apró könyvelési eljárásbeli hibáról, ami nem jogosítja fel százlejes nagyságrendű bírságok kiszabására.
Az általuk kiszabott bírság összegének 15%-a a pénzügyőröket illeti, ezért látva, hogy a sok esetben tudatlan vállalkozó habozás nélkül fizet, csak ne nőjön a bírság összege, semmi nem gátolja meg őket abban, hogy büntessenek.
A megbeszélés végkövetkeztetését Borboly Csaba megyeitanács-elnök ismertette. „Várjuk minden vállalkozó visszajelzését, aki volt már hasonló helyzetben.
A fentiekben leírt esetek jelentése azért fontos, hogy ne azokat a vidéki vállalkozókat büntessék, akik kis üzletük forgalmának könyvvitelébe három lejt tévesen írnak be, hanem azokat, akik tudatosan hamisítanak, hogy elkendőzzék millió eurós nagyságrendű ügyleteiket. Az a probléma, hogy ezek a vállalkozók kapcsolataik révén visszarendelik az ellenőrt, akinek nem marad más, mint a kisvállalkozók sanyargatása, aki örvend, hogy ennyivel megúszta” – vázolta a megyei önkormányzat elnöke, hozzátéve: az RMDSZ azért kérte az Országos Pénzügyőrség vezető tisztségét, hogy elejét vegye a fent említett kihágásoknak, és amikor Ladányi ősszel újra megyénkbe látogat, azt állapíthassa meg: jó irányban változott a Hargita megyei pénzügyőrök hozzáállása a kisvállalkozókkal szemben.
Csíkszereda, 2010. június 4.  
Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774