Kikérték az utasok véleményét

( Szavazat)44 megjelenítés
A lakosság igényeihez igazítanák a vonatok menetrendjét
Lezárult az a konzultáció, amelyet Hargita Megye Tanácsa a Román Vasutak Országos Személyszállítási Vállalatának felkérésére tartott a lakosság körében a vonatok menetrendjének előnyösebbé tétele céljából.
 
 
Hargita Megye Tanácsa a lakossággal folytatott konzultáció nyomán számos menetrend-módosítási javaslattal fordult a Román Vasutak Országos Személyszállítási Vállalatához. Eszerint csökkentenék a Csíkszereda–Kolozsvár-járat menetidejét, valamint megváltoztatnák az indulás és érkezés időpontját oly módon, hogy a Csíkszeredán áthaladó Korona vagy Hargita Express gyorsvonat reggel 5.30-kor, esetleg 6.00-kor érkezzen a kolozsvári vonatállomásra. Ezt a módosítást az teszi indokolttá, hogy a járatot nagy számban veszik igénybe az egyetemi diákok, akik a jelenlegi menetrend szerint olyan időpontban érkeznek a kincses városba, amikor a tömegszállítás már vagy még nem működik. Az utasok javaslatai szerint azért is szükséges lenne a menetrend módosítása, hogy a reggel ötkor és fél hatkor Kolozsvárra érkező vonatok utasai érjék el a Nagybányára, Máramarosszigetre vagy Kocsárdra tartó gyorsvonatokat.
A lakosság kérésére a megyei tanács arra kéri a személyszállítási vállalatot, hogy indítsa újra a Galac–Csíkszereda–Temesvár-járatot az egyetemi városban tanuló hallgatók utazását megkönnyítendő. Az utasok azt is szeretnék, hogy a Csíkszereda–Maroshévíz-szakaszon a 4507-es számú személyvonat 19.15-kor induljon Csíkszeredából a mostani 19.09 óra helyett, ugyanis akik 19 óráig dolgoznak, nem érik el a vonatot.
Problémát jelent a Csíkszereda–Gyergyószentmiklós-szakaszon 10.00–12.00 óra között közlekedő személyvonat hiánya, ebben az időszakban nincs egyetlen járat sem. Továbbá a Csíkszereda–Gyimes között közlekedő vonatokon úgy lehetne elkerülni a zsúfoltságot, hogy a fülkés beosztást kicserélik, és magasítani kellene a peronokat a le- és felszállás megkönnyítésére.
A visszajelzések szerint Csíkszereda és Szatmár között újra kellene indítani egy gyorsvonatot, vagy meghosszabbítani a 12641-es járat útvonalát egészen Szatmárig, így az oda utazóknak nem kellene átszállniuk Nagybányán. A megyei tanács továbbá javasolja a Csíkszeredából Brassó irányába közlekedő 4150-es személyvonat időpontjának megváltoztatását úgy, hogy Csíkszeredából 19.30-kor induljon 18.48 helyett, illetve javasolja a Maroshévíz és Gyergyószentmiklós közti 4506-os személyvonat menetrendjének megváltoztatását, hogy az ingázók és iskolába járó diákok nyolc óra előtt beérjenek a városba.
Hargita Megye Tanácsa menetrend-módosító javaslatait nemcsak a Román Vasutak Országos Személyszállítási Vállalatához juttatja el, hanem az RMDSZ honatyáihoz is azzal a kéréssel, hogy segítsenek a lakosság igényeinek teljesítésében. A megyei tanács felhívja az érintett lakosok figyelmét, hogy további észrevételeiket és javaslataikat jelezzék a megyeháza 334-es irodájában a 0266-207701 telefonszámon, az 1553-as belsőn, illetve a lakatoszsolt@hargitamegye.ro e-mail címen. Arra kérik a tisztelt lakosokat, hogy ésszerű, megvalósítható javaslatokat továbbítsanak, amelyeket eljuttatnak a vasúti társaság illetékeseihez.
 
Csíkszereda, 2011. július 7.
 
  
Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774