Kiemelt figyelem a kistelepüléseknek

( Szavazat)33 megjelenítés
Utat adtak át és lakossági fórumot tartottak Etéd községben
– Hargita Megye Tanácsa továbbra is támogatja a kistelepüléseket – jelentette ki Borboly Csaba, a megyei tanács elnöke március 13-án Etéd községben, ahol két lakossági fórumon és egy útátadáson vett részt. A 136A jelzésű megyei úton nemrég készültek el másfél kilométeres szakasz aszfaltozásával, a község központjától Kőrispatak felé. A mintegy 900 ezer lej értékű beruházás Hargita Megye Tanácsa finanszírozásával készült.
Az avatón a tanácselnökön kívül jelen volt Szőcs László polgármester, valamint Benyovszki Lajos, Bondor István és Pálffy Domokos megyei tanácsos is. Borboly Csaba szerint az út közös erővel épült, és ezzel is a gazdasági fejlődést és így a fiatalok itthon maradását szolgálják, hiszen ha jó útjaink vannak, több turista látogat majd a térségbe. A felújított útszakaszt Ferenczi Lajos református lelkész áldotta meg.
Az avatást megelőzően a tanácselnök a községhez tartozó Siklódon és Kőrispatakon vett részt lakossági fórumon. A siklódi kultúrotthonban a megyei tanács Kisvíz programja volt a fő téma, amely révén négy kilométer hosszú vízvezetéket újítanak fel. Hasonló beruházás már történt a községben ebből a programból, tavaly Énlakán újították fel a hálózatot. A siklódiak a régi vezetéket önerőből készítették el, több mint húsz kilométernyit. A megjelent lakosok igényelték legalább két tűzcsap felszerelését is. A tanácselnök megbeszélte az érintettekkel a munkálatok további részleteit is, hogy minél kevesebb kellemetlenségben legyen részük a felújítás során. A jelen lévő siklódiak egyúttal azt is elmondták, hogy két gát építésére lenne szükség a helyi patakon, mert a partja omlásveszélyes.
Ezt követően Kőrispatakon is lakossági fórumra gyűltek egybe. Szó volt patakmeder-szabályozásról, az utcák kövezéséről, a földterületek tulajdonjogi viszonyairól, helyi termékek értékesítéséről, egyháztámogatásról és vízhálózat kiépítéséről. Jövőtől a településen is kiépülhet a vízrendszer, hangzott el.
Etéd, 2012. március 13.
 
  
Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774