Kiállítás és adventi kézművesvásár a fogyatékkal élők világnapja alkalmából

( Szavazat)49 megjelenítés
A Gyulafehérvári Caritas Tanácsadó Iroda a Hargita Megyei Szociális és Gyermekvédelmi Igazgatósággal és a Hargita Megyei Mozgássérültek Egyesületével közösen szervezett adventi vásárt december 3-án a megyeháza árkádok alatti részén, ahol a fogyatékkal élők kínálták eladásra saját készítésű portékájukat, a kézzel készített karácsonyi ajándéktárgyakat és dekorációs kiegészítőket. 
 „Az időpontválasztás nem véletlen, hiszen 1992 óta ez a nap a Fogyatékkal Élők Világnapja, amikor világszerte felhívják a figyelmet a betegség, baleset vagy katasztrófa következtében fogyatékossá vált emberek problémáira. A vásár kiváló lehetőséget teremt arra, hogy a megye különböző pontjairól érkező, fogyatékkal élő alkotók találkozzanak a vásárlókkal és bemutassák termékeiket, amelyek elkészítése számukra – szakember kíséretében is – több napot vesz igénybe. De a kitartó munka, odafigyelés, remekművekké varázsolja át a tárgyakat, melyek eszmei értékekké alakulnak át a vásárlók által” – áll a szervezők tájékoztatójában.
A vásár megnyitóján részt vett Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke is, aki reményét fejezte ki, hogy az itt megvásárolt ajándékok többszörös örömet jelentenek majd a szeretet ünnepén, hiszen ezzel a gesztussal támogatják a fogyatékkal élők társadalomba való beilleszkedését is. Antal Attila, Csíkszereda alpolgármestere is köszöntötte a résztvevőket, örömmel üdvözölve a sok kis egyesület részvételét a vásáron, ahol lehetőség van, hogy a város közössége megismerje a fogyatékkal élők értékes alkotásait, és láthatja, hogy mivel töltik mindennapjaikat.
A 17 óráig tartó rendezvény ideje alatt a tanácsterem előtti belső térben folyamatosan kézműves-foglalkozásokat tartanak, ahol az érdeklődők megtanulhatják a képeslapok és karácsonyi dekorációk készítésének fortélyait is.
 
Csíkszereda, 2012. december 3.
 
Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774