Kétnapos karácsonyi vásár Csíkszeredában

( Szavazat)39 megjelenítés
Nagyszámú érdeklődőt vonzott december 21-én a Hargita Megye Tanácsa és Csíkszereda önkormányzata által megrendezett kétnapos Hagyományos Székely Termékek Karácsonyi Vására a Mikó-vár előtti térre. 
 A karácsonyi vásár szervezői azt szeretnék, hogy a lakosság asztalára helyi termelőktől kerüljön a töltött káposzta, a diós kalács, a kocsonya vagy a szárazkolbász. A tej-, hús- és kézművestermékeket, valamint zöldségféléket, mézet felvonultató vásárt Ráduly Róbert Kálmán, Csíkszereda polgármestere és Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke nyitotta meg. A tanácselnök beszédében azt mondta: itt csak olyan termékek vannak, amikkel lehet büszkélkedni, amiket ajándékba lehet adni; olyan minőségről tanúskodnak, hogy érezzük: Székelyföldön van jövő, van lehetőség, mert megvannak a termékeink és a magunk értékei.
– Ha valahol valamit rosszul csináltunk, kérem, jelezzék, hisz tudunk javítani. Semmi sem tökéletes, de mondják el a problémákat, hogy orvosolni tudjuk őket – kérte a vásárosokat a megyeitanács-elnök.
Beszéde végén Borboly Csaba köszönetét fejezte ki a Hargita Megyei Agrárkamara munkaközösségének, élén Ábrahám Emma igazgatóval, valamint a megyei tanacs vidékfejlesztési egyesülete munkaközösségének, akik egész évben sok hétvégéjüket feláldozták, hogy megvédjék a vásárosokat az ellenőrző szervektől, ugyanakkor békés, nyugodt körülményeket biztosítsanak a termékek értékesítéséhez.
Akárcsak az előző években, most is élő állatokkal berendezett betlehemi jászol várja a legkisebbeket a Vár téren. A vásár december 22-én is látogatható, ugyancsak 9 és 17 óra között. Bő felhozatalt kínál a különböző hagyományos és helyi termékekből, úgymint: hústermékek, tejtermékek, méz, házikenyér, péktermékek, házi sütemények, tojások, lekvárok, szörpök, gyümölcslevek, zöldség, gyümölcs, valamint különböző kézművestermékek. Szép karácsonyi ajándék lehet gyerekek és felnőttek számára egyaránt A székelység története című kiadvány, mely ugyancsak kapható a vásárban.
 
Csíkszereda, 2012. december 21.
 
Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774