Két napig a lóé volt a főszerep Gyergyószentmiklóson

( Szavazat)37 megjelenítés
Évről évre sikeresebb a Gyergyói Lovas Napok
Jó idő és nagyszámú látogató volt a IV. Gyergyói Lovas Napokon, amelyet a hétvégén, szeptember 17–18-án rendeztek meg Gyergyószentmiklóson, a helyi Krigel Sport Klub szervezésében. Az érdeklődők közel 40 programponton, mintegy 150 fellépő előadásán vehettek részt díjmentesen. Az esemény teljes költségvetése csaknem százezer lej értékű, amelyhez Hargita Megye Tanácsa társszervezőként húszezer lejjel és természetbeni segítséggel járult hozzá, ezenkívül pedig a gyergyószentmiklósi önkormányzat és mintegy 140 helyi és környékbeli vállalkozó szponzorálta az eseményt.
 
A már hagyományossá vált és sikeresnek mondható események mellett (fogathajtó-versenyek, díjugratás, kutyakiállítás, polgármesterek csatája, csikósbemutató) a nézők olyan újdonságokat is láthattak, mint a solymász-, székelyruha- és militarybemutató vagy akár a királyi sportként is emlegetett négyesfogat-hajtás. Nagy érdeklődésnek örvendett a gyerekek számára meghirdetett rajzverseny, amelyre közel kétszáz gyerek nevezett be háromszáz rajzzal, köztük harminc gyerek a Napsugár az esőben elnevezésű, sérült gyerekekkel foglalkozó gyergyószentmiklósi egyesülettől. Szintén nagy sikernek örvendett a kutyakiállítás, amelyre az országból össszesen mintegy 80 kutyával neveztek be.
Az eseményre szeptember 18-án ellátogatott Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke is. Mint nyilatkozta, a megyei tanács támogatja a lovas rendezvényeket, mivel azt szeretné elérni, hogy a székelyföldi gyerekek minél többet mozduljanak ki a számítógép elől, és fedezzék fel, hogy sokkal jobb a természetben lenni.
– Örülök, hogy a Gyergyói Lovas Napok rendezvény az évek során megerősödött – mondta Borboly. – A lovassport helyet talált magának Hargita megyében, és azt gondolom, nem véletlenül vannak Hargita megyei lovasok az országos fogathajtó-válogatottban, amely Európa- és világbajnokságokon képviseli az országot. De a lótartás, a lósport fontos a turizmus szempontjából is. A turisták, ha a szép hegyeinken nyáron szekereznek, lovagolnak, télen szánoznak, akkor biztosan több napot maradnak, hiszen hasznosan és élvezetesen töltik el napjaikat Székelyföldön.
A tanácselnök szerint egy-egy ilyen rendezvényen lehet látni, hogy vidékünkün milyen sok érdekesség van, amit meg lehet mutatni az ide látogatóknak, és ebben a Gyergyói Lovas Napok rendezvény élen jár, ezért Hargita Megye Tanácsa kiemelten támogatja, nemcsak anyagilag, hanem a szervezésben is.
Bajkó Tibor, a Krigel Sport Klub elnöke örömét fejezte ki, amiért ilyen sokan vettek részt a lovasnapon.
– Sok energiát fektettünk a szervezésbe, amelynek már márciusban nekifogtunk – nyilatkozta. – A Krigel Sport Klubnak két komoly társszervezője volt idén, amely sokat segített: Hargita Megye Tanácsa és Gyergyószentmiklós önkormányzata. Köszönetet mondok nekik és a több mint 140 támogatónak, hogy hozzájárultak e rendezvény sikeréhez. Büszkék vagyunk arra, hogy Romániában ehhez hasonló rendezvény nincsen. A folytatáshoz a sok ember ad erőt, aki kilátogatott a számos program valamelyikére, és jól érezte magát.
Csíkszereda, 2011. szeptember 18.
  
Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774