Készülnek a megyei tanács diák elnökének megválasztására

( Szavazat)45 megjelenítés
A Légy a megye vezetője egy napra! program keretében megbeszélést tartottak a csíki térség öt középiskolájának diákjaival, valamint az őket vezető tanárokkal január 25-én, szerdán a csíkszeredai megyeházán. Becze István megyei tanácsos ismertette Hargita Megye Tanácsa tevékenységét, kiemelve, hogy a bemutatottak inspirációul szolgálhatnak a kampány programjának összeállításakor. Jelen volt még Izsák-Székely Lóránt tanfelügyelő, valamint Zonda Erika, a megyei tanács Programok és vidékfejlesztés igazgatóságának vezetője.
Becze István beszélt a kampány legfontosabb tudnivalóiról, hasznos tanácsokkal látta el a jelen levő diákokat a sikeres kampányolással kapcsolatban.
Izsák-Székely Lóránt tanfelügyelő üdvözölte a diákok részvételi szándékát, és arra biztatta őket, hogy a versenyben inkább a közös munkára koncentráljanak, hiszen a választások megnyerése sokszor igen kevésen múlik. Végül a programban részt vevő fiatalok kérdéseket tettek fel a verseny további mozzanatairól. A szervezők részéről elhangzott, hogy következő mozzanatként Hargita Megye Tanácsa látogatást szervez a nyertes diákoknak a megyeházán, hogy bejárják az intézmény irodáit, és megismerjék az ott zajló tevékenységet.
Hargita Megye Tanácsa fontosnak tartja, hogy a megyei vezetési feladatok átláthatóak legyenek mindenki számára, ezért egyedülálló lehetőséget kínál fel a megye középiskolás diákjainak: alkalmuk lesz egy napra átvenni a megye vezetését. Ez azért fontos, hogy a megye fiataljai már diákkorukban megtapasztalják a megye vezetésével járó feladatok jelentőségét és nehézségeit. A program egy másik fontos célja a megye fiataljait arra buzdítani, hogy aktívan vegyenek részt a megye társadalmi életében.
A Légy a megye vezetője egy napra! program arra törekszik, hogy kicsiben modellezze a megyeitanács-elnöki székig vezető utat, játékos jelleggel. A programban részt vevő diákok kipróbálhatják, hogyan zajlik le egy kampány, egy választás, illetve hogyan valósul meg egy jó ötlet a tanácshatározaton át a gyakorlatba ültetésig.
A program további részében a megye többi térségében is találkoznak megyei tanácsosok a részt vevő diákokkal, hogy elmondják politikában szerzett tapasztalataikat. Jelenleg a verseny iskolai szintű szakasza zajlik, és iskolánként egy-egy nyertes vesz részt a jelöltállításban, amelyre február 14-ig kerül sor. A verseny következő szakaszaként összesen öt jelölt vesz részt a kampányban, amely február 14. és március 9. között zajlik.
Csíkszereda, 2012. január 25.
  
Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774