Készüljünk az ünnepekre székely termékekkel!

( Szavazat)31 megjelenítés
Hargita Megye Tanácsa az alintézményeként működő Hargita Megyei Agrárkamarával minden hónap harmadik szombatján megszervezi a Hagyományos és Helyi Termékek Havi Vásárát a csíkszeredai megyeháza oszlopsora között. A vásárlók legközelebb december 15-én, szombaton délelőtt 8 és 14 óra között szerezhetik be a székely termékeket a megyeháza oszlopsora között, majd egy hét múlva december 21–22-én a csíkszeredai Vár téren szervezi meg Hargita Megye Tanácsa, a Hargita Megyei Agrárkamara, Csíkszereda Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala a Hagyományos Székely Termékek Karácsonyi Vásárát 9 és 16 óra között. 
 A decemberi havi vásár is bő felhozatalt kínál a különböző hagyományos és helyi termékekből, úgy mint: hústermékek, tejtermékek, méz, házikenyér, péktermékek, házi sütemények, tojások, lekvárok, szörpök, gyümölcslevek, zöldség, gyümölcs valamint különböző kézműves termékek. Mindezen termékek lajstroma megtekinthető a http://www.szekelytermek.ro/?l=hu&m=esemeny-a-hagyomanyos-es-helyi-termekek-havi-vasaranak-decemberi-kinalata honlapon.
Hagyományos ízekkel ünnepeljük a karácsonyt
Karácsonynak, mint minden egyházi, családi és közösségi ünnepnek, megvannak a jellegzetes ételei, italai. Ezek elkészítése ugyanúgy velejárója az ünnepi készülődésnek, mint az Úr Jézus születésére való felkészülés vagy az ajándékok vásárlása. A helyi és hagyományos termékek karácsonyi vásárának megrendezésével Hargita Megye Tanácsa Csíkszereda Megyei Jogú Város Önkormányzatának azt szeretné, hogy a lakosság asztalára helyi termelőktől kerüljön a töltött káposzta, a dióskalács, a kocsonya vagy a szárazkolbász, továbbá, hogy a karácsonyi és évzáró ünnepek ne csak hangulatukban, hanem ízben is emlékezetesek legyenek, hiszen mindenki szívesebben fogyaszt olyan ételeket, amelyek az édesanya vagy nagymama főztjére emlékeztetik.
 
Csíkszereda, 2012. december 13.
 
Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774