Készül az ifjúsági stratégia

( Szavazat)36 megjelenítés
A Fiatalok Hargita megyében 2020 elnevezésű ifjúsági stratégia megtervezéséről szervezett szombaton, április 13-án megbeszélést Hargita Megye Tanácsa a székelyudvarhelyi Junior Étteremben. 
 A találkozón Száva Csanád, a megyei tanács részéről megbízott programkoordinátor, Kovács Ágota, a Pont Csoport munkatársa, valamint Fancsali Kálmán, az Udvarhelyszéki Ifjúsági Egyeztető Tanács (UIET) alelnöke köszöntötték a jelenlevőket.
Kovács Ágota kihangsúlyozta, a Pont Csoportnak mintegy tízéves tapasztalata van a stratégiák megalkotása terén. Azért is tartják fontosnak az udvarhelyihez hasonló megbeszéléseket, mert ezeknek alapvető szerepük van abban, hogy használható, kezelhető, követhető, gyakorlatba ültethető stratégia szülessen, nem pedig olyan, amely egy íróasztal fiókjába kerül. A Pont Csoport képviselője azt is kiemelte, ritkaságnak számít, hogy az Európai Unió ifjúságfejlesztési, Youth in Action – Fiatalok lendületben elnevezésű pályázatán egy megyei önkormányzat nyerje el egy ilyen regionális ifjúsági stratégia kivitelezésének finanszírozását, de ez a tény is aláhúzza a projekt innovatív jellegét.
Fancsali Kálmán UIET-alelnök kifejezte örömét, hogy társszervezői lehetnek a megbeszélésnek, és részt vehetnek a megyei ifjúsági stratégia megtervezésének folyamatában. Ugyanakkor kiemelte a pályázatok és a pályázás fontosságát, hiszen a jelen stratégiaalkotó munka is egy nyertes pályázaton alapszik, ugyanúgy, ahogy nagyon sok ifjúsági programot és rendezvényt egy sikeres pályázat alapoz meg.
A megbeszélésen a résztvevők két csoportban elemezték az ifjúság helyzetét, feltárva a problémákat is. A mintegy kétórás csoportmunkát követően a csoportvezetők elmondták, hogy bár a hatodik hasonló rendezvényen vannak túl a projekt keretében, ez alkalommal is felmerültek új témák. Egyébként leggyakrabban az anyagi források hiánya ismétlődött problémaként – ami a mindennapi működéshez szükséges eszközök hiányát is eredményezi. A forráshiány egy ördögi kört eredményez, ugyanis anyagi alapok bevonása nélkül nincs rendezvény, kommunikáció, együttműködés, hirdetés, és nehézkes a fiatalok bevonása, motiválása is.
Hargita Megye Tanácsának célja, hogy az ifjúsági stratégia a fiatalok igényei alapján legyen kidolgozva.
 
Székelyudvarhely, 2013. április 14.
 
Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774