Képzés egyházközségi vezetők számára

( Szavazat)32 megjelenítés
Hargita Megye Tanácsa az érintettek kérésére képzést szervezett lelkészek számára november 13-án a megyeházán, amelyen Szabó Barna, a megyei tanács közbeszerzési igazgatója a közbeszerzések rendszerét mutatta be, Fülöp Otília főépítész pedig az építkezési törvényről értekezett. 
 Az egyházközségek vezetőitől érkezett az igénylés, hogy mivel a legtöbb esetben műemlék épületekért felelősek, jobban szeretnék átlátni a beruházások előkészítésének lépéseit, a törvény által szabott követelményeket, hogy a hatályos rendelkezéseknek megfelelően tudják lebonyolítani a felújításokat, bővítéseket. Ugyanakkor az építkezési törvény szabályozza az építkezési engedélyek rendszerét, a műemlékek felújítására vonatkozó szabályozásokat, éppen ezért fontos, hogy az egyházak képviselői ismerjék ezen rendelkezéseket.
Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke biztatta az egyházak képviselőit, hogy igyekezzenek minél jobban megismerni a beruházások előkészítésének, lebonyolításának rendszerét, hiszen európai uniós források lehívásához, felhasználásához is elengedhetetlen a közbeszerzési eljárások lebonyolítása, ugyanakkor a kormányzati támogatások közbeszerzését jelenleg a kormány végzi, bármikor megtörténhet azonban a decentralizáció, és akkor majd az egyházközségek vezetőire hárul ez a feladat is.
– Hargita Megye Tanácsa az elmúlt időszakban jelentősen növelte az egyházaknak szánt támogatásokat, és reményeink szerint ezt a jövőben is folytatni tudjuk, éppen ezért fontos, hogy az egyházak a rendelkézésükre álló forrásokat szakszerűen, biztonságosan használják fel – mondta Borboly Csaba.
 
Csíkszereda, 2012. november 13.
 
Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, május»
hkscpsv
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774