Kedvezőtlen hatású az uniós élelmiszersegély-program költségvetésének megkurtítása

( Szavazat)41 megjelenítés
A kohéziós politikára vonatkozó jogszabálycsomagról szóló állásfoglalást fogadott el az Európai Unió helyi és regionális hatóságokat képviselő tanácsadó szerve, a Régiók Bizottsága a január 31–február 1-jén tartott brüsszeli plenáris ülésének második napján, pénteken.  
 A szövegben többek között az áll, hogy a Régiók Bizottsága „sajnálja, hogy az Európai Tanács november 22–23-i ülésének következtetéseiben a leginkább elesetteket támogató élelmiszersegély-program költségvetésének megkurtítását javasolta (2,5 milliárd euró helyett 2,1 milliárd eurót); kéri, hogy a programot egyértelműen válasszák el az ESZA-tól, és fontosnak tartja, hogy a többéves pénzügyi keret 2. fejezetéből (KAP) megfelelő forrásokat csoportosítsanak át rá”. Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke, aki 2012 októberétől a Régiók Bizottságának állandó tagja, a fent idézett passzust kiegészítette módosítójavaslatában. A tanácselnök szerint az élelmiszersegély-programnak nem csupán a közélelmezés, hanem a társadalmi, sőt a területi kohézió szempontjából is fontos szerepe van, ezért a költségvetési kurtítás többszörösen kedvezőtlenül érintheti az EU közösségeit.
– Az intézkedés a program járulékos társadalmi haszna és a közösségi szolidaritás ellen hat. A program a területi kohézióhoz is hozzájárul figyelembe véve azt, hogy a rászorulók rendszerint vidéki, periferikus térségekből kerülnek ki, ahol az emberek életszínvonala elmarad az átlagtól – nyilatkozta Borboly Csaba, akinek javaslatát ezúttal, szemben az előző napi üléssel, nem támogatta az európai néppárti (EPP) frakció.
A Régiók Bizottságának csütörtöki, brüsszeli plenáris ülésén Borboly Csaba az Európai Unió nagyobb pénzügyi együttműködésére, valamint a megújuló energiák támogatására vonatkozó módosítójavaslatokat nyújtott be, amelyeket a testület elfogadott. A január 31-én megszavazott indítványokról bővebben a www.hargitamegye.ro honlapon olvashatnak (http://www.hargitamegye.ro/index.php?pg=news_3_1986).
 
Csíkszereda, 2013. február 1.
 
Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, május»
hkscpsv
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774