Kárpát-medencei Háló Tábor, Marosfő

Kárpát-medencei Háló Tábor, Marosfő

(0 Szavazat)63 megjelenítés

A tábor időpontja: 2011. július 31 – augusztus 7.

Téma: Kereszténység és magyarság az európai jelenlét és szolidaritás tükrében

A Kárpát-medence több országából érkeztek a keresztény értékrend, nemzeti és európai kultúra fele nyitott emberek táborunkba, ahol egy héten keresztül lelki, szellemi, kulturális és sport- programok keretében az érett, társadalmáért felelős keresztény ember kiművelését segítettük. A tematikus előadásokat, ezek élményszerű feldolgozását, a lelkiség, a kultúra, a baráti együttlét eszközei segítettek a tábor céljainak megvalósulásában.  

 A tapasztalatok szerint és a visszajelzések alapján, a tábor erős identitás- és közösségi tudat kialakulását segítette elő, amely létfontosságú a mai világban való helytállásunkban és közösségi gyökereink erősödésében.

A táborba 330-an érkeztek négy országból: Magyarországról, Szlovákiából, Szerbiából és Romániából. Előadóink között közéleti személyiségek és szakemberek szerepeltek, akik a nemzeti identitás kérdését az Európai Unió szemléletébe tudták beleágyazni. Meghívott előadóink között voltak európai parlamenti képviselők, a közélet, valamint a művészet, a keresztény értékrend képviselői. A tábor öt altáborral működött, hogy minden korosztály az ő igényeinek megfelelően fejlődhessen az értékek irányába: felnőtt, ifi, tini és gyerek altábor. Az altáborok működése azért is fontos volt, hogy a családok együtt fejlődhessenek és részesüljenek a közös élményekben.
Köszönjük Hargita Megye Tanácsának támogatását, amely lehetővé tette az értékhordozó és színvonalas nemzetközi tábor megvalósulását.
Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774