Jó úton Orotvára

( Szavazat)30 megjelenítés
Egy lépéssel közelebb került Orotva a megyeközponthoz: szeptember 26-án a Tilalmas nevű határrészen vette át Borboly Csaba megyeitanács-elnök a DJ128-as megyei úton a 2010-ben elkezdett és idén elvégezett munkálatot, amelynek köszönhetően az orotvai lakosok is könnyebben meg tudják közelíteni a megyeszékhelyet. Az útszakasz felújítása közben lehetőség adódott a megyei út Borszékig való teljes felújítására is, miután Hargita Megye Tanácsának sikerült egy jelentős útszakaszt a Regionális Fejlesztési és Turisztikai Minisztérium által meghirdetett Országos Infrastruktúra-fejlesztési Program (PNDI) listájára juttatnia.
 
Az útavatón jelen volt Puskás Elemér polgármester, Petres Sándor alelnök és Borboly Csaba tanácselnök. A polgármester rövid helyismertető után elmondta, nem is remélték, hogy itt ilyen út lesz, hiszen 2002-ben a püspök bérmáláskor kétszáz métert gyalogolt, annyira rossz volt az út, de most már az áthaladó forgalomba is belenyugodtak.
Borboly Csaba új lehetőségnek nevezte a beruházást. Mint mondta, az eredeti szándék a lakosok életének megkönnyítése volt, és bár a helyiek már ennyivel is megelégednének, folytatni kell az építő jellegű munkát.
– Mára már 3,5 kilométer aszfaltozott út vezet Orotva irányába, és a folytatás is elérhető közelségben van. A Borszékkel való összekapcsolás az egész térségre serkentő hatással lesz, mivel új út lesz majd az idegenforgalom számára. A turisták átutazása munkahelyeket is teremthet, mert Borszék fejlődése a vonzáskörzeti településeket is magával húzza. Lehetőség nyílik az agroturizmusra, nő a telkek ára, és a szálláshelyek iránti igény is nőni fog, ami a helyieknek fog jobb megélhetést biztosítani – mondta Borboly Csaba.
Hargita Megye Tanácsának saját költségvetéséből a DJ 128 megyei úton eddig 3,5 kilométert sikerült leaszfaltoznia, Borszéktől Orotva felé haladva pedig már másfél kilométer új útszerkezetet alakított ki, és további négy kilométert készít el. A fennmaradó hat kilométer került fel az PNDI-listára, amelynek a felújítási munkálataira most folyik a közbeszerzési eljárás, és várhatóan jövőre el is készül. A megyei tanács a rá eső részt a gazdasági helyzet függvényében 2-3 év alatt tudja befejezni, addig is biztosítja a járhatóságot az aszfaltozatlan szakaszokon.
Borboly Csaba meglátogatta az orotvai iskolát és az épülő ravatalozót is. Az utóbbi befödésére a plébános támogatást kért, a tanácselnök pedig ehhez segítséget ígért.
Csíkszereda, 2011. szeptember 26.
  
Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774