Jó úton közelíthető meg Ábránfalva

(1 Szavazat)150 megjelenítés
Hosszú idő után, végre jó úton közelíthetik meg a Kányád községhez tartozó Ábránfalvát az ottélők, vagy azok, akik a festői környezetben kívánják tölteni a hétvégét. A felújított DC 30-as számú, Miklósfalva és Ábránfalva közötti útszakaszt június 7-én adták át. 
 Március 22-i ábránfalvi látogatása alkalmával találkozott Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke György Sándor kányádi polgármesterrel valamint az ábránfalvi lakosokkal és tájékozódott az útviszonyokról. Az utat évek óta elmosta az eső, a sár miatt gyakran alig volt megközelíthető a település. Az ábránfalviak akkori kérésének eleget téve sikerült közel 90 ezer lejt lehívni az állami költségvetésből a négy kilométeres útszakasz alapozására, kövezésére és átereszek kialakítására. Ezt kiegészítve a helyi tanács 19 ezer lejes hozzájárulásával sikerült elvégezni a településen kívüli felújítási munkálatokat, a helyi lakosok a településen belüli munkálatok költségét állták.
György Sándor polgármester az út átadásán kiemelte a helyi lakosok hozzájárulásának fontosságát, azt, hogy nemcsak elvárják a segítséget, hanem a munkához is odaállnak.
– Az elmúlt négy évben igyekeztünk megtenni a tőlünk telhetőt, hogy a sok kis települést magába foglalaló községünk minden települése fejlődhessen. Köszönöm a lakosok segítségét, köszönöm a megyei tanács, a képviselők, szenátorok segítségét. Sok teendőnk van még, kérem, tiszteljenek meg bizalmukkal, hogy folytathassuk az elkezdett munkát – mondta az út átadásán a polgármester.
Borboly Csaba tanácselnök a közösségi összefogásban rejlő erő fontosságát hangsúlyozta.
–\tAz elmúlt négy évben egy szemléletváltással igyekeztünk azok mellé a helyi kezdeményezések mellé állni, amelyek esetében – mint az ábránfalvi út is – a helyiek is odatették a maguk részét. Kisfalvaink éppen olyan fontosak, mint a nagyobb falvak, ezért 2008 óta nagyobb figyelmet fordítottunk a fejlesztésükre, így Kányád község településein is sikerült beruházásokat megvalósítanunk – mondta a tanácselnök.
Borboly Csaba szerint ha ősszel sikerül az RMDSZ-nek ismét kormányra kerülni, akkor vállalhatják azt is, hogy az ábránfalvi utat leaszfaltozzák (erre a terveket el is készítette a polgármesteri hivatal).
A járhatóvá tett utra Barabás Domokos helyi református tiszteletes adta áldását.
 
Csíkszereda, 2012. június 7.
 
Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774