Jelképesen is átadták a sikaszói villanyhálózatot

( Szavazat)37 megjelenítés
Egy jól elvégzett munka után lehetőséget kell biztosítani a kézfogásra
A sikaszói lakosoktól érdeklődött az új villamos hálózat működéséről Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke július 30-án. 
 Levélben kérték a sikaszói lakosok Borboly Csabát, hogy náluk is adja át jelképesen a már december óta működő villanyhálózatot. A szalagvágást megelőzően Nagy Attila, a település újonnan megválasztott polgármestere hangsúlyozta a beruházás jelentőségét, elmondva: őmaga más körülmények között nőtt fel, és fel sem tudja mérni, mit jelent azon lakosok számára, akik egy emberöltőn át várták legnagyobb vágyuk beteljesedését. Számos politikustól kaptak ígéretet az elmúlt több mint húsz évben, míg aztán Borboly Csaba mandátuma alatt a megyei tanács végre véget vetett az ígérgetések hosszú sorának. Az ünnepélyes átadáson felszólalt Birtalan József, a megyei tanács alelnöke is, kiemelve, hogy a megvalósítás a lakosok nélkül nem jöhetett volna létre, hiszen ők maguk is hozzájárultak, nem kis anyagi áldozat árán, tehát példás összefogásnak köszönhető az eredmény.
Borboly Csaba szerint kellemes meglepetés volt ez a rendhagyó kérés a sikaszóiak részéről, de a helyszínen rá kellett jönnie, hogy valóban szükség van az ehhez hasonló átadásokra, tekintettel arra, hogy a szalagvágást megelőző beszélgetés során is sok, számára eddig tisztázatlan részletről tudomást szerzett.
– Sokat tanultam ezen az átadáson – mondta a tanácselnök. – Nemcsak a problémamegoldás előtt kell felmérni az igényeket, hanem utána is rengeteget lehet tanulni a visszajelzésekből, hogy máskor mire kell jobban odafigyelnünk, és mit kell jobban csinálnunk. Megtanultam, hogy a lakosok összefogása eredményes lehet, megtanultam, hogy amikor a lakosok már nem bíztak a politikusokban, a helyi plébános adott hitet nekik, ami példa arra, miként terjed ki az egyház szerepe a közéletre, és megtanultam, hogy egy jól elvégzett munka után lehetőséget kell biztosítani a kézfogásra.
Végül a jövőbeli fejlesztéseket előrevetítve Borboly Csaba kiemelte,hogy egykor az út volt a legnagyobb gond a településen, aztán a villany, és a mai napon meggyőződött, hogy még nincs vége, hiszen a vízellátás kérdése is megoldásra vár.
 
Csíkszereda, 2012. július 30.
 
Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774