Jelentős beruházás Farkaslakán

( Szavazat)39 megjelenítés
Pünkösd másodnapjának délutánján ünnepelni gyűltek össze Farkaslaka falu lakói a községközpont teljesen felújított kultúrotthonjának hivatalos átadása alkalmából. Az ünnepség a helyi iskola előkészítő osztályos, valamint másodikos kisdiákjainak népdalos-néptáncos műsorával kezdődött, mindkettőt vastapssal díjazta a közönség. 
 Az ünnepi beszédek sorában elsőként Kovács Lehel, Farkaslaka község polgármestere szólt a megjelentekhez, aki a köszöntéssel kezdte: a megyei tanács képviseletében érkezett Birtalan József alelnököt és Ambrus Sándor térségi megyei tanácsost, a magyarországi Ajak nagyközség képviseletében Kerekes Miklós polgármester által vezetett küldöttséget, a helyi tanács jelen levő képviselőit, valamint a település lakóit üdvözölte, majd megköszönte a farkaslaki iskola vezetőségének, a tanító néniknek és a kisdiákoknak a csodálatos műsort, mellyel hivatalosan is felavatták a színpadot és magát a felújított kultúrotthont.
A polgármester ismertette a felújítás részleteit: a 2010-ben elindított munkálatok során a tartófalakon kívül minden megújult: új tetőzet, 762 négyzetméternyi vakolat, villanyvezeték, szigetelés, esővízcsatorna – és a padlónak is minden négyzetcentimétere újjávarázsolódott. A munkálatok 760 ezer lejes összköltségéből 233 ezer lejt Hargita Megye Tanácsa biztosította, a fennmaradó 527 ezer lejt pedig a helyi önkormányzat. A fentieket egészítette ki az ajakiak egymillió forintos segítsége az épület előtti térburkolás formájában. Miután megköszönte mindenkinek a segítséget, Farkaslaka község polgármestere reményét fejezte ki, hogy minél többször fogják használni az új kultúrotthont, hogy az számtalan előadásnak, ünnepélynek, esküvőnek, keresztelőnek, kicsengetésnek fog helyet biztosítani, és ezen alkalmakkal ugyanúgy megtelik a terem, mint az avatóünnepségen.
Birtalan József, Hargita Megye Tanácsának alelnöke tolmácsolta a megyei tanácsosok üdvözletét, elismerve, hogy amikor legutóbb, ősszel, az idősek napján ebben a teremben járt, nehezen volt hihető, hogy ilyen rövid idő alatt befejezik a munkálatokat. A megyei tanács alelnöke örömét fejezte ki, hogy a község vezetését egy dinamikus csapat látja el, mely képes kivitelezni a feladatokat.
– Jó érzés látni, hogy az önök közös munkája révén a község halad – mondta el Birtalan József –, és örvendek, hogy a megvalósításaikhoz a megyei tanács is lehetőségeihez mérten, kisebb-nagyobb mértékben hozzájárulhat. Különösen jó látni, hogy van utánpótlás, és így lesz élet a faluban, a községben, a térségben 30-40 év múlva is!
Farkaslaka magyarországi testvértelepülésének, Ajak nagyközségnek a képviseletében Kerekes Miklós polgármester üdvözölte az ünneplő közösséget.
– Megtisztelő, hogy egy nemes célt támogathattunk – mondta –, és külön örvendek, hogy pünkösd előestéjén fejezték be a munkálatokat, és így az ünnep másodnapján szervezhették meg a hivatalos átadást. A két település közti testvérkapcsolat évfordulóját is ünnepeljük az idén, hiszen tíz évvel ezelőtt látogattunk ide először, az alpolgármesterünk kezdeményezésére. A jövőre nézve is ígérhetem, hogy amikor lehetőség nyílik rá, minden esetben együttműködünk, településeink és a nemzet építését zászlónkra tűzve. Jó egészséget kívánok önöknek a felújított hajlék használatához, és remélem, hogy 4-5 év múlva a polgármester úr azért fog felhívni, hogy olyan sokat használták a kultúrotthont, hogy már elkezdett kopni, és a mi segítségünket is kérik, mert megint felújítják.
 
Székelyudvarhely, 2013. május 20.
 
Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774