Játszva tanítanak a Hargita megyei hegyimentők

( Szavazat)25 megjelenítés
Mozgalmas hétvégét tudhat maga mögött Hargita Megye Tanácsának Hegyimentő Közszolgálata: a 2009-ben útjára indított Barangoljunk Székelyföldön! nevű program keretében 2011. szeptember 24–25. között Hargitafürdőn tájékozódási versenyt szerveztek diákoknak. A 70 versenyző részvételével zajló megmérettetésre Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke is ellátogatott.
 
– Nagy öröm számunkra, hogy az immár lassan három éve elkezdett programunk egyre nagyobb népszerüségnek örvend a diákság körében – mondta a megyei elöljáró a környező falvakból, valamint Csíkszereda iskoláiból benevezett diákoknak és érdeklődőknek. – Több szempontból is fontosnak tartjuk ezt a programot: mindamellett, hogy a természet szeretetére, környezetünk értékeinek megismerésére neveli az ifjúságot, az egészséges életmódot is népszerűsíti. A hegyimentő közszolgálat programjain való részvételt mindenkinek ajánlom, ugyanis ezeken a rendezvényeken a gyerekek játszva, szakemberek felügyelete mellett sajátíthatják el a biztonságos hegyi turizmus alapjait, az iránytű használatát vagy a térképolvasást.
A versenyben részt vevő csapatok a hargitafürdői Balu Parkba szóló belépőt, valamint síoktatást nyertek a hegyimentő közszolgálattól. A rendezvényen részt vett Birtalan József megyemenedzser is.
A hargitafürdői tájékozódási versennyel egy időben a közszolgálat Böjte Csaba gyerekeinek szervezett kirándulást a Gyilkos-tóhoz, ahol elsajátíthatták a sziklamászás alapjait, és a tiroli kötélpályát is kipróbálhatták.
Hargita Megye Tanácsának Hegyimentő Közszolgálata ezúton ismételten felhívja minden tanintézet figyelmét, hogy a hét végén a gyergyói és udvarhelyi térségben folytatódnak programjaik, amelyre minden iskolát szeretettel várnak a tájékozódási versenyekre és a egyeskői táborukba egyaránt (a helyek száma korlátozott). Jelentkezni szeptember 28-ig lehet a feketeors@hargitamegye.ro e-mail címen.
 
Csíkszereda, 2011. szeptember 26.
 
  
Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774