IV. Székelyföldi Lovas Konferencia

( Szavazat)27 megjelenítés
A lótenyésztés jelenéről és jövőjéről értekeztek
Negyedik alkalommal szervezik meg a Székelyföldi Lovas Konferenciát Gyergyószentmiklóson, az Anda panzióban május 30-án. A lovassportok majdnem egész területét átfogó, tíz témakört felsorakoztató – a Hargita Megye Tanácsa és a gyergyószentmiklósi Krigel Sport Egyesület által szervezett – konferenciának ismét jeles előadókat sikerült megnyerni. 
 Bajkó Tibor, a gyergyószentmiklósi Kriegel Sport Klub elnöke az esemény megnyitóján visszaemlékezett a három évvel ezelőtt tartott, első lovas konferenciára, amelyet Borboly Csaba tanácselnök kezdeményezésére szerveztek meg Gyergyószentmiklóson. Az azóta eltel három év alatt számos lovas esemény támogatását vállalta fel a megyei tanács. Bajkó Tibor elmondta, szeretné, ha kialakulna egy ágazatok közti átjárhatóság, hiszen minden egyes lovas ember egyformán fontos.
Borboly Csaba megyeitanács-elnök örömét fejezte ki, amiért reneszánszát élik a lovas események Székelyföldön, amelyben oroszlánrésze van a Bajkó házaspárnak. „A magyar mindig lótartó nemzet volt, vissza kell térnünk gyökereinkhez, és összefogással azon kell dolgoznunk, hogy a meglévő tudásunkból és erőforrásainkból tőkét kovácsoljunk, és azokból teremtsünk élhető jövőt magunknak és családjainknak.”
A meghívott előadók között jelen volt dr. Kelemen Attila, a Román Lovasszövetség alelnöke, a Fogathajtó Bizottság elnöke, dr. Barta Róbert, az állami ménesek vezérigazgatója, aki néhány éve a Román Lóhatóságot vezetve sokat tett az ésszerűsített tenyésztésért.
Dr. Jakab Szilárd zetelaki állatorvos amerikai tapasztalatait osztja meg az érdeklődőkkel, de jelen volt dr. Kádár László, a Kovászna megyei sportélet jelentős szereplője, Köllő Miklós hagyományőrző és Benedek Lukács is, aki a lovas turizmusban rejlő lehetőségekről tartott előadást. Sándor Barnabás csíkszeredai díjugrató a lóugratás technikáiról, István Péter nemzetközi lovasbíró pedig a lóidomításról beszélt.
 
Csíkszereda, 2012. május 30.
 
Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774