Ismételt kérés: Ne vágja ki a turistajelzéssel ellátott fákat!

( Szavazat)31 megjelenítés

Mivel az utóbbi időben megyénkből több panasz érkezett Hargita Megye Tanácsához a turistajelzéssel ellátott fák kivágásáról, Borboly Csaba megyeitanács-elnök, korábbi felhívásához hasonlóan, ismételten arra kéri a lakosságot, ne veszélyeztesse a turisták biztonságát ilyen felelőtlen cselekedetekkel, hiszen a jelzések akár életet is menthetnek.

Hargita Megye Tanácsa Biztonságos hegyi turizmus névvel többéves programot működtet, amely keretében a megyei önkormányzat Hegyimentő Közszolgálatának alkalmazottjai és önkéntes munkatársai felmérik, kifestik és felújítják a megyében található összes turistaösvényt. Ez többéves program, amelynek máris kézzelfogható eredményei vannak: több kilométer turistaösvény készült el, sok jelzéssel ellátott oszlopot helyeztek el, növelve ezzel a túrázás biztonságát. Sok esetben a turistajelzéseket jól látható fatörzsekre festik.

Borboly Csaba személyes kérése: a turistajelzésekkel ellátott fákat ne vágják ki! Ez minden természetben barangoló székelyföldi lakos, illetve Székelyföldre látogató turista érdeke. A megyei tanács elnöke kéri, óvjuk erdőinket, fáinkat, és fokozottan vigyázzunk a turistajelzéssel ellátott fákra és turistaösvényekre. A turistajelzések elsősorban a turisták, kirándulók biztonsága szempontjából fontosak, ugyanis egy jó helyre festett jelzés akár életet is menthet. Nem utolsósorban a turistaösvények rendben tartásába, a jelzések festésébe értékes, sokszor önkéntes munkát, illetve közpénzt fektet a megyei önkormányzat. Borboly Csaba kérése: tiszteljük egymás munkáját azzal, hogy nem teszünk kárt benne.

  
Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774