Ismét Székely hetekre készülnek a Corában

( Szavazat)23 megjelenítés

Újabb székely termékeket szállító teherautók indultak a Cora magyarországi üzleteibe

 

 A tavalyihoz képest négyszer több székely termelő pakolta fel termékeit arra a hét teherautóra, amely április 20-án indult a csíkszeredai Harmopan pékség lerakatának udvarából a magyarországi Cora Hipermarket Kft. nagylerakatába. Így 23 székelyföldi termelő 115 terméktípusának 110 ezer darabja közül válogathatna válogathatnak a magyarországi Cora áruházlánc vásárlói a május 5–11. között sorra kerülő  Székely hetek elnevezésű rendezvényen.

 A Hargita, Kovászna és Maros megyei termelők Székely hetekre szállított, összesen 115 székely termékét mintegy félezer termék közül választották ki a Cora üzletlánc magyarországi képviselői február 2-án a Hargita Megye Tanácsa által szervezett csíkszeredai termékbemutatón. A kiválasztott termékek listáján a tavalyi Székely heteken nagy sikernek örvendett termékek mellett újabbak is helyet kaptak. Így például hagyományos ruhaneműk, két újabb kerámiaműhely termékei, faragott fából, illetve csuhéból készült termékek, gyógynövények, főtt hústermékek színesítik a Székely hetek idei termékpalettáját. A sajt- és hústermékek, valamint a töltött káposzta rakományait jövő héten szállítják a Cora nagylerakatába.

 

– A múlt évi Székely hetek rendezvényt követően a székely termékek közül több jelen volt egész évben a magyarországi Cora áruházak polcain. Jelenleg a tavalyihoz képest négyszer több termelő jut piachoz csak a Corán keresztül, de közben folyamatosan egyeztetünk más üzletláncokkal, hogy minden minőségi terméket előállító székelyföldi termelő megfelelő nyereséggel tudja értékesíteni portékáit belföldön és külföldön egyaránt – nyilatkozta Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke a székely termékek Cora áruházakba való kiszállítása kapcsán.

   
Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774