Ismét Székely Heteket tervez a magyarországi Cora áruházlánc

( Szavazat)35 megjelenítés
Levelet adott fel a csíkszeredai postahivatalnál Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke Kovászna és Maros megye tanácselnökének, valamint Hargita megyei vállalkozóknak december 2-án, amelyben arra kéri a címzetteket, segítsenek a szervezésben, illetve készítsék elő termékeiket a Cora áruházlánc jövő évi Székely Hetek akciójára.

 

Nagy sikernek örvendett az idén tavasszal a Cora magyarországi áruházaiban megszervezett Székely Hetek című akció, amely a Magyar Hipermarket Kft. és Hargita Megye Tanácsa együttműködésével valósult meg. Ezt követően több székely termelővel is külön beszállítói szerződést kötött a francia tulajdonú üzletlánc. Több mint tíz Hargita megyei termelő árui azóta is folyamatosan jelen vannak az üzletlánc polcain. Továbblépve, jövőre az üzletlánc szeretné kiterjeszteni a termékskálát, bevonva minél több vállalkozót minél több termékkel. Igény van húskészítményekre, tejtermékekre, süteményekre, kerámiákra, textíliákra. A Cora képviselői január végén, február elején idelátogatnának, hogy találkozzanak a termelőkkel és válasszák ki a termékeket, gyűjtsék  össze az engedélyeket és mennyiségi foglalásokat tegyenek. Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke szeretné bevonni a másik két székely megye termelőit is ebbe a programba, ezért arra kérte fel a két megyeitanács-elnököt, kapcsolódjanak be az előkészítési folyamatba annak érdekében, hogy a termelők időben felkészülhessenek az eseményre, engedélyeket válthassanak ki, megszerezzék a  vonalkódos magyar vagy többnyelvű címkét, az ovális pecsétet, valamint a Székely termék védjegyet.

„Azon túl, hogy nőtt a székely termékek piaca a magyarországi Cora áruházláncba való beszállítás révén – ami egyben a termékek jó minőségét is bizonyítja –, remélem, a helyi termelők gondolkodásmódja is alakulni fog. Eddig nagyon sokan úgy gondolkodtak, hogy a mezőgazdaságban le kell húzni a rolót, nincs kiút ebből a válságos helyzetből, de láthatjuk, hogy vannak jó megoldások, a lényeg, hogy legyen összefogás is. Kelendőek a székely termékek, és bízom benne, hogy sokszorozódni fog a beszállított termékek mennyisége” – nyilatkozta a levelek feladásakor Borboly Csaba.

 

 
Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774