III. Udvarhelyszéki Fiatal Pedagógusok Fóruma

( Szavazat)33 megjelenítés
Az iskolakezdéssel párhuzamosan a pedagógusok számára nemcsak az iskola kapui nyílnak meg, hanem egyben kezdetét veszi a továbbképzések, módszertani összeülések stb. időszaka is. A pedagógusoknak szóló képzések, műhelymunkák palettáját színesíti immár harmadik éve az Udvarhelyszéki Fiatal Pedagógusok Fóruma, melyet a szervezők azzal a céllal hívtak életre, hogy keretet teremtsenek a pályakezdő és fiatal pedagógusok számára az oktatással-neveléssel kapcsolatos kérdéseik megvitatására, tapasztalataik megosztására, valamint arra, hogy mélyebb betekintést nyerjenek olyan témákba, melyek a tanulók jobb megismerését teszik lehetővé.
 
Az idei fórum témái is ennek jegyében kerültek kiválasztásra. A fórum első napján az ismerkedésé, a ráhangolódásé a főszerep, ezt a célt szolgálja a csapatépítés, melyet László Laura és Varga Andrea pszichológusok vezetnek. E programpontnak a hangulat oldásán és az ismerkedés elősegítésén túl célja az is, hogy olyan gyakorlatokat, játékokat ismertessen meg a résztvevőkkel, melyek nemcsak a szabadidős foglalkozások (kirándulások, táborok) során alkalmazhatóak, hanem akár bizonyos tanórákra is becsempészhetők.
A vacsorát követő tábortűz a kötetlen beszélgetésekre teremt keretet, itt megvitathatóak az oktatással kapcsolatos kérdések, de lehetőség nyílik a tapasztalatcserére, vagy a későbbi együttműködés megalapozására. Az estet buli zárja majd Szabó Attilával.
 
A fórum második napján Papp Adolf szociális szakértő, családterapeuta és Balázs Réka pedagógus, családterapeuta tart előadást „A család hatása a gyermek személyiségfejlődésére” címmel. Ezt követően kezdődnek a műhelymunkák, két témakörben: Kacsó Kati és Szalay Zsuzsanna pszichológusok segítségével az előadás során hallottakat lehet majd elmélyíteni, míg Lőrincz Csilla pszichológus a gyermekrajzok rejtelmeibe vezeti be hallgatóságát, az „A rajzok, mint lelki térképek” elnevezésű workshop során.
 
A kétnapos képzési program az oklevelek átadásával zárul.
 
A program szervezői és támogatói: Hargita Megye Tanácsa, Communitas Alapítvány, Hargita Megyei Pszichopedagógiai Központ munkatársai, Udvarhelyszék Jövőéért Egyesület, Delphi Egyesület, Romániai Magyar Pedagógusok Szövetsége, Hargita Megyei Tanfelügyelőség, és az Apáczai Csere János Pedagógusok Háza.
 
Amit még tudni kell a programról: a kétnapos rendezvényre szeptember 24-25. között kerül sor, Homoródfürdőn a Sopárkút Panzióban, illetve a Homoród Szállodában.
 
Az érdeklődők a rendezvény részletes programját és a jelentkezési lapot letölthetik itt. A részvételi szándék jelzésének határideje 2010. szeptember 22. A jelentkezni szándékozóknak érdemes igyekezniük a kitöltött űrlap visszaküldésével, hiszen a helyek száma korlátozott, a résztvevők kiválasztása pedig a jelentkezések sorrendjétől függ.
Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774