Idősnapi ünnepség Csíkszeredában

(0 Szavazat)52 megjelenítés

Ünnepeljünk együtt időseinkkel! – mottóval idén szeptember 30. és október 18. között több programkínálatból állította össze idősnapi rendezvénysorozatát Hargita Megye Tanácsa. A rendezvénysorozat kiemelkedő eseménye volt az október 5-én, szombaton Csíkszeredában megrendezett gálaműsor.  

Az idősnapi díszelőadást évről-évre megszervezi a Hargita Megyei Idősek Tanácsa, Hargita Megye Tanácsa társszervezésében. A díszelőadás Máthé Rudolf, a Hargita Megyei Idősek Tanácsa elnökének megnyitóbeszédével kezdődött. A megnyitón részt vett Antal Attila, Csíkszereda alpolgármestere, Rácz Árpád, megyei tanácsos, Octavian Condrat alprefektus, Boros Ágnes, a megyei nyugdíjpénztár aligazgatója és Elekes Zoltán, a Hargita Megyei Szociális és Gyermekvédelmi Vezérigazgatóság vezetője.
Rácz Árpád megyei tanácsos ezekkel a szavakkal köszöntötte az ünneplőket: „Köszönet jár azoknak az embereknek, akik jelképesen szólva kikövezték azt az utat, amin a mai generációk járnak. Hargita Megye Tanácsa igyekszik az egész megyében odafigyelni azokra a szervezetekre, akik az idősebbek problémájával foglalkoznak.” – emelte ki Rácz Árpád. Meglátása szerint az a társadalom, amelyik nem tiszteli az időseket és nem kéri ki véleményüket, az tévúton halad – az élettapasztalat és bölcsesség fontosságát emelve ki köszöntőjében. Zárógondolatában jó együttlétet, jó egészséget és a jövőbeni viszontlátást kívánta a megyei tanácsos.
Elekes Zoltán, a Hargita Megyei Szociális és Gyermekvédelmi Vezérigazgatóság vezetője személyes tapasztalatait osztotta meg, a nagyszülők és az unokák kapcsolatát helyezve előtérbe. A köszöntő beszédek végén Máthé Rudolf, a Hargita Megyei Idősek Tanácsa elnöke emléklappal fejezte ki köszönetét valamennyi támogatónak.
A díszelőadáson felléptek az Octavian Goga Líceum diákjai, majd a Ioni zenekar koncertezett, Iochom Zsolt alkalomhoz illő verset szavalt, végül a Hargita Megyei Művészeti Népiskola tanulói zenés műsorral kedveskedtek. Az ünnepi együttlét zenés táncos mulatsággal zárult a márványteremben, ahol a Deci-Bell zenekar biztosította a jó hangulatot. A szervezők süteménnyel, kávéval és egy kis innivalóval kedveskedtek az időseknek.

Csíkszereda, 2013. október 6.

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774