Idősnapi díszelőadás Csíkszeredában

( Szavazat)26 megjelenítés
Idősnapi díszelőadást szervezett a Hargita Megyei Idősek Tanácsa, Hargita Megye Tanácsa társszervezésében, szombaton, október 1-jén Csíkszeredában. A díszelőadás Máthé Rudolf, a Hargita Megyei Idősek Tanácsa elnökének megnyitóbeszédével kezdődött. Az egybegyűltek egy perc néma csendel adóztak azok tiszteletére, akik az idén már nem ünnepelhettek.
A megnyitón részt vett Ráduly Róbert Kálmán, Csíkszereda polgármestere, Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke, Gyerkó László szenátor, Székely Ildikó, a Raiffeisen bank képviselője és Boros Ágnes, a megyei nyugdíjpénztár elnöke is. Borboly Csaba ezekkel a szavakkal köszöntötte az ünneplőket:
– Csodálat és siker jár önöknek minadazért a munkáért, amit életük során maguk mögött tudnak, legyen az gyereknevelés, fizikai vagy szellemi munka. A társadalom alapja a család, és itt Székelyföldön igenis nagyon fontos a családcentrikusság, hisz magas a gyerekszületések száma. És ha még gyorsult is a világ, az igazi és legfontosabb egység mindig a család volt, és az is marad. Hargita Megye Tanácsa figyelmet fordít a családok gondjaira, a szociális ellátórendszereket fejleszteni, korszerűsíteni kell, hogy gyorsabb, hatékonyabb megoldásokat lehessen találni a problémákra.
A tanácselnök Hargita Megye Tanácsának Összetartozás jelvényével tüntette ki Máthé Rudolfot közösségszervező és közösségmegtartó tevékenységéért, amelyet a nyugdíjasok érdekében a Hargita Megyei Idősek Tanácsában kifejtett.
– Kevés olyan nyugdíjas van Hargita megyében, főként Csíkszéken, akinek Rudi bácsi neve ne lenne ismerős. Máthé Rudolf, a Hargita Megyei Nyugdíjasok Érdekvédelmi Szövetsége elnökének tevékenysége rácáfol nyugdíjas voltára, bármely fiatal számára példaképül szolgálhat. Ő az, aki korát meghazudtolva, örök ifjú lelkülettel, időt és energiát nem kímélve képviseli a Hargita megyei nyugdíjasok érdekeit. S ez nem is kis dolog, ha tekintetbe vesszük, hogy manapság legtöbbször csak a szólamok szintjén marad nyugdíjasaink támogatása. A megye nyugdíjastársadalmának lelkes szószólójaként, bátran kiáll a nyugdíjasok jogaiért, számtalanszor szót emelve a sokszor szégyentelenül alacsony nyugdíjak emelése érdekében. Ugyanakkor rendezvényeket, összejöveteleket, közös kirándulásokat szervez a nyugdíjasoknak – fogalmazott a tanácselnök.
A díjazást ünnepi előadás követte, majd a meghívottak a Szakszervezetek Művelődési Házának márványtermében folytatták az ünneplést.
 
Csíkszereda, 2011. október 1.
  
Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774