Idén kiépülhet az árvátfalvi vízrendszer

( Szavazat)30 megjelenítés
Árvátfalviakkal egyeztetett Borboly Csaba
Nagyrészt minden árvátfalvi család képviseltette magát május 14-én a helyi kultúrotthonban a Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke által az árvátfalvi vízrendszer kiépítése kapcsán összehívott lakossági egyeztetésen.
 
A vízrendszer kiépítésének témája a 131-es számú megyei út kapcsán Árvátfalva közelében szintén Borboly Csaba által összehívott május 13-i egyeztetés alkalmával merült fel. A tanácselnök fontosnak tartja a lakossággal történő egyeztetést, ezért másnapra összehívta az árvátfalviakat.
Az árvátfalvi vízrendszer kiépítését a megyei tanács vállalta fel a Kisvíz programjából, amelyre Sándor József, Felsőboldogfalva polgármestere sikeresen pályázott.
– Bár nem tartozik a megyei tanács közvetlen hatáskörébe a vízrendszerek kiépítése, a kis lakosságszámú településeket szeretnénk segíteni a Kisvíz programunkkal. Sándor József polgármester sikeresen pályázott erre a programunkra, így Árvátfalván ebben az évben szeretnénk elvégezni a munkálatokat – mondta Borboly Csaba az árvátfalvi lakosokkal való egyeztetésen.
Tavaly háromszor írt ki a megyei tanács közbeszerzést a munkálat elvégzésére, de az érdeklődő cégek egyike sem vállalta azt a rendelkezésre álló pénzösszegért. Ezért a megyei tanács növelte a Kisvíz program idei költségvetését, és idén a tavalyi 1,4 milliárd lejről 2 milliárd lejre emelte ennek a munkálatnak a becsült értéket.
– Bízom abban, hogy a megemelt összeggel találunk olyan céget, amely elvállalja a munkálatot, és sikerül ebben az évben behozzuk a vizet Árvátfalvára, illetve átadjuk a rendszert a falunak. Ehhez kérem a lakosság segítségét és együttműködését is – mondta Borboly Csaba.
A vizet a patakfalva határában levő forrásokból fogják be tartályba, majd szükség esetén fertőtlenítik és 2500 méter fővezetéken, illetve 800 méter elosztó hálózatotn keresztül viszik be a faluba. A fővezeték Patakfalván is végighúzódik az út egyik oldalán, ahonnan a patakfalviak is beköthetik a vizet. Víztározója és fővezetéke mindkét településnek lesz, elosztó hálózata csak Árvátfalvának. Sikeres közbeszerzés esetén körülbelül két és fél hónap alatt elvégezhető a munkálat.
Csíkszereda, 2011. május 15.
 
  
Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774