Idén ismét megszervezik a Hargita Ralit

Hargita Megye Tanácsa támogatja a rendezvényt

(0 Szavazat)67 megjelenítés

Hosszú, nyolc év szünet után idén ismét megszervezik október 25-26-án a nagy népszerűségben örvendő Hargita Ralit. A verseny részleteit Székelyudvarhely Polgármesteri Hivatalában sajtótájékoztatón ismertették a szervezők és az illetékesek október 23-án. Az eseményen jelen volt Ferencz Csaba főszervező, Székelyudvarhely Polgármesteri Hivatalának részéről Farkas György és Tikosi László, dr. Bachner István, a verseny főorvosa, illetve Ambrus Sándor Hargita megyei tanácsos.

Nyolc év után sikerült a nagy hagyományokkal rendelkező Hargita Ralit visszahozni a megyébe, ez nem jöhetett volna létre a székelyudvarhelyi önkormányzat és Hargita Megye Tanácsa, illetve a további támogatók segítsége nélkül – hangsúlyozta Ferencz Csaba. Országos szinten harc folyik a versenyek megszervezéséért, mivel egy-egy alkalom az adott térséget is népszerűsíti, tette hozzá a főszervező. Mint elmondta, az a szándékuk, hogy Székelyföld, Hargita megye felkerüljön az országos versenytérképre Temesvár, Arad, Szeben és más nagy városok mellé, ahol évente szerveznek megmérettetéseket.
Székelyudvarhelyen részlegesen lesznek útlezárások a verseny miatt, ezért a lakosság megértését kéri Tikosi László, illetve kihangsúlyozta, hogy a futamok alatt figyeljünk a közlekedésre és főként a gyerekeket ne tévesszük szem elöl. Továbbá kiemelte, a rendezvény fontos a városnak a sport és a turizmus szempontjából is. Kollégája, Farkas György reményét fejezte ki, hogy jövőre is sikerül megszervezni a versenyt, mint mondta, a helyi önkormányzat prioritásként kezeli ennek támogatását.
Az egészségügyi ellátást legtöbb 5 mentőautó biztosítja a futamok helyszínén, illetve a központban még két orvos ügyeletezik a verseny miatt, mondta dr. Bachner István.
Borboly Csaba megyeelnök nevében is megköszönte Ferencz Csaba áldozatos munkáját Ambrus Sándor megyei tanácsos, illetve annak fontosságát hangsúlyozta, hogy Székelyudvarhely ismét helyet ad ennek a nagymúltú rendezvénynek. A szervezőket, munkájuk elismeréseként, Hargita Megye Tanácsa támogatásáról biztosította Ambrus Sándor, majd reményének adott hangot, hogy ismét sikerül hagyományt teremteni és egyre több támogatót toborozni a versenynek.
A főszervező elmondta, pozitív fogadtatás övezi a megmérettetés újraszervezését, hiszen korábban is szerették a versenyzők az itteni pályákat és a vendéglátást. Ezt bizonyítja az is, hogy összesen 42, hazai és magyarországi csapat jelentkezett be, ezzel is meghaladva egyes romániai versenyek létszámát. Ezek a csapatok csütörtökön, október 24-én Székelyudvarhely Polgármesteri Hivatala előtt mutatkoznak be. A verseny pénteken veszi kezdetét, a 328.03 km-es táv 11 gyorsasági szakaszt (89,92 km) foglal magába. Egyes szakaszok Dietrich Árpád, a verseny korábbi szervezőjének nevét viselik, ezzel áldozva emlékének.
A futamok lejártával, szombaton 19 órakor lesz a díjkiosztó, utána pedig sajtótájékoztatót tartanak a szervezők és a győztesek.

Csíkszereda, 2013. október 23.
 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774