Idén is támogatja az akadállyal élő személyeket a megyei tanács

( Szavazat)29 megjelenítés
Hargita Megye Tanácsa 2013-ban is támogatja a fogyatékkal élő személyeket az alintézményén, a Szociális és Gyermekvédelmi Igazgatóságon keresztül. A támogatásra pályázhat minden jogi személyiséggel rendelkező, Hargita megye területén fogyatékkal élő személy gondozására szakosodott szervezet, egyesület, alapítvány, valamint egyházak. Ebben az évben 50 ezer lejes keretösszeget különítenek el ezen szervezetek támogatására.  
 Fikó Csaba, a Hargita Megyei Mozgássérültek Egyesületének elnöke az előző évek tapasztalatairól azt mondta, hogy elégedettek az eddig eredményekkel, de szeretnék, hogy ezentúl célirányosabban lehessen pályázni akár éves programokra is.
– Egyeztetéseken vettünk részt a megyei tanácsnál, ahol elmondtuk, hogy a hatékonyság növelésére bizonyos, akár éves kifutású programok támogatására lenne szükségünk, ugyanakkor a fenntarthatóság mellett a fejlesztésre kellene ezeket a pénzeket fordítani – fűzte hozzá a mozgássérültek képviselője.
A 2013-as pályázati kiírás támogatja a fogyatékkal élők táboroztatását, országos és nemzetközi sportrendezvényeken való részvételt, partnerség ápolását a szórványban élő sérültekkel. A program ugyanakkor a más intézményeknél megpályázott támogatások önrészének kifizetésében, valamint iskoláztatásban és munkahelykeresésben is támogatja a pályázó szervezeteket.
A támogatással kapcsolatban Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke elmondta, hogy az általa vezetett intézmény a Hargita megyei fogyatékkal élők mindennapjainak megkönnyítésén dolgozik évek óta.
– Folyamatosan szem előtt tartjuk azokat az igényeket, amelyeket az akadállyal élők fogalmaznak meg az őket képviselő szervezeteken keresztül. Idei támogatási programunk továbbra is nyitott mindazok számára, akik ezeket az igényeket megfogalmazzák és továbbítják nekünk – nyilatkozta a megyeelnök.
Bővebb információért a kapcsolattartóval, Lukács Évával kell felvenni a kapcsolatot, telefon: 0266 314 711 (1651 belső), illetve elektronikus formában az office@gyerekvedelemhr.ro e-mail címen. A tájékoztató anyag letölthető az intézmény weboldaláról: www.gyerekvedelemhr.ro.
 
Csíkszereda, 2013. április 24.
 
Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774