Idén harminckét óvoda lett szebb

( Szavazat)40 megjelenítés
A nyári vakációban, június 15. és szeptember 15. Között, Hargita Megye Tanácsa Gyerekmosoly programja révén 2012-ben is rajzokkal tették otthonosabbá a gyerekek számára az óvódákat. 
 A csíkszeredai Cimbora napköziben készült rajzokat tekintette meg szeptember 25-én Borboly Csaba megyeitanács-elnök az alkotó Kovács Katalin grafikus, Székedy Judit napközi-igazgató, Demeter Annamária, a Nevelési Tanácsadó Erőforrásközpont igazgatója, Szabó Irén Otília programfelelős, illetve Korodi Beáta szülőibizottság-elnök jelenlétében. A megyei tanács elnöke a helyszíni látogatáson az óvodások véleményét is kikérte a falfestményekről megígérve nekik, hogy jövőtől még több ilyen rajz fogja őket várni, amint visszatérnek a vakációról, majd kifestőkönyvekkel ajándékozta meg őket. Ezt követően a Székedy Judit napköziigazgatóval és Korodi Beáta szülőibizottság-elnökkel folytatott beszélgetése során rákérdezett a téli vakáció alatti festés lehetőségére, hiszen előzetesen Kovács Katalin elmondta, hogy az idei rajzok elkészítése három napot vett igénybe, így elvileg a téli vakáció is elegendő, hogy újabb meglepetés várja a gyerekeket, valamint érdeklődött más támogatási lehetőségekről és gondokról, amelyekkel a napközi otthon küszködik.
Korodi Beáta a szülők nevében külön megköszönte Hargita Megye Tanácsának a gyerekekre való odafigyelést. Mint mondta, az ide járó gyerekek szülei örvendenek a kezdeményezésnek, hiszen fontos számukra maga a tudat, hogy mialatt gyermekeik távol vannak tőlük, kellemes környezetben vannak, ugyanakkor a rajzok a gyerekeket is kárpótolják a korán kelésért, és meghittebbé teszik számukra az óvodát.
A 2010-ben elindított Gyerekmosoly programra Hargita Megye Tanácsa idén 20 000 lejt különített el, ezúttal sem igényelve önrészt a kedvezményezett intézményektől, ebből az összegből Kovács Katalin, Gál Ildikó, Farkas Barna grafikusok 32 Hargita megyei óvoda falait díszítették 9-től 45 négyzetméterig terjedő rajzaikkal. A 2012-re tervezett munkálatokból hátravan még a hidegségi óvoda, illetve folyamatban van a székelykeresztúri elhelyezőközpont díszítése.
Az előző években a programból – amely a megyei tanács Családprogramjába illeszkedik – 2011-ben 37 óvodát, napközit, valamint a csíkszentmártoni Korai Fejlesztési Központot és a székelyudvarhelyi kórház gyermekosztályát, 2010-ben pedig 41 óvodát és napközit, valamint ugyancsak a csíkszentmártoni Korai Fejlesztő Központot és négy kórházi gyerekosztályt sikerült otthonosabbá tenni.
 
Csíkszereda, 2012. szeptember 25.
 
Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774