I. Székelykeresztúri Unitárius Egyházkör-tábor

( Szavazat)49 megjelenítés
A beruházások mellett a rendezvények megszervezése és fogadása is a kis települések javát szolgálja
Hargita Megye Tanácsának támogatásával Tordátfalván is megszervezték a Székelykeresztúri Unitárius Egyházkör-tábort. A tordátfalvi unitárius templomban tartott táborzáró istentiszteletet követően első táborozásáról mesélt Borboly Csaba megyeitanács-elnök a részt vevő gyerekeknek. Mint mondta, az első tábor a felnőtté válás első lépése volt. 
 A szülőktől távol maguktól kellett boldoguljanak egy idegen környezetben. Mind ő, mind a szülei aggódtak, hogy hogy lesz, de aztán a szakvezetők segítségével fokozatosan megszerette ezeket a nyári rendezvényeket. Hargita Megye Tanácsának elnöke kifejtette a jelen levő lakosoknak és szülőknek, hogy akárcsak a gyerekeknek, a kis településeknek is szükségük van hasonló táborok, rendezvények megrendezésére. Elmondta, hogy tervei között szerepel minél több intézmény, kezdeményezés kitelepítése a kis közösségekbe, mert az infrastrukturális beruházások mellett a települések ismertségét, vonzerejét növelő eseményekre is szükség van, hogy ismét bekerüljenek a társadalmi körfogásba, azaz „felkerüljenek a térképre”.
Miután a tábort megszervező Lőrinczi Lajossal, a keresztúri unitárius egyházkerület esperesével megszemlélték a mintegy 50 gyermek befogadására alkalmas tábor megszervezéséért tett erőfeszítéseket, Borboly Csaba javaslatot tett műépítészek bevonására is az elkövetkező építkezési munkafázisokba. Szerinte tanácsadás szinten a műépítészek sokat tudnának segíteni a rendelkezésre álló területek, és épületek funkcionális rendezésében és összekötésében, illetve a népi építészeti stíluselemek beviteléről is tudnának tanácsot adni.
 
Csíkszereda, 2012. július 28.
 
Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, május»
hkscpsv
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774