Húszéves álom valósul meg Székelyudvarhelyen

( Szavazat)39 megjelenítés
Ismertették a vállalkozói inkubátorház európai uniós projektjét
A helyi önkormányzat és a vállalkozói szövetségek működtethetik majd Székelyudvarhelyen azt a vállalkozói inkubátorházat, amely mintegy két év múlva készülhet el Hargita Megye Tanácsa európai uniós projektjéből, a volt Növényvédelmi Központ helyén (Rákóczi Ferenc út 84. szám).
A Szennyezett és használaton kívüli ipari területek rehabilitációja és új rendeltetéshez való előkészítése című intézkedéséhez benyújtott pályázat kedvező elbírálást kapott, így napokon belül aláírhatják a támogatási szerződést – mondta el Borboly Csaba, a megyei tanács elnöke a helyszínen tartott május 23-i sajtótájékoztatóján, felkérve a helyi és környékbeli vállalkozókat, illetve szövetségeiket, hogy járuljanak hozzá az inkubátorház működésének sikeressé tételéhez, hogy az hosszú távon is hasznos legyen Székelyföldnek.
– Bízom benne, hogy másfél-két év múlva már a vállalkozói egyesületek tevékenységét fogja segíteni ez a létesítmény – jelentette ki a tanácselnök. – Megyénk egyik büszkesége és ereje az a kis- és középvállalkozói réteg, amely már a rendszerváltás után kialakult Székelyudvarhely térségében. Ez a megvalósítás az udvarhelyi lakosság érdeke is, már csak azért is, mert méregtelenítjük a talajt, tehát közvetve a székelyudvahelyiek egészségét óvjuk a projekttel. A szennyeződések eltávolításának költségeit uniós pénzből fedezzük, a két épület létesítését és környezetének kialakítását pedig ötven százalékban uniós forrásból, ötven százalékban pedig a megyei tanács költségvetéséből finanszírozzuk. Bebizonyítjuk, hogy képesek vagyunk saját erőből is nagy dolgokra, összefogással a multinacionális cégekkel is felvehetjük a versenyt. Székelyföld jövőjét a helyi családi, illetve kis- és középvállalkozókra építhetjük, erről szól a közvitára bocsátott gazdaságiprogram-tervezetünk is: a minőségi élelmiszer előállítása, alternatív energia hasznosítása, színvonalas vendéglátás, fafeldolgozás lehet az erősségünk, ezeken a területeken eredményeket lehet felmutatni Székelyföldön.
Az eseményen jelen volt Birtalan József megyemenedzser, aki egyben a Székelyudvarhelyi Mikrovállalkozók Szövetségének elnöke, Lukács László, a Székelyföldi Vállalkozók Egyesületének elnöke, Bíró Jolán, az Udvarhelyszéki Kis- és Középvállalkozók Szövetsége (UKKSZ) alelnöke, Pécsi-Kolumbán Imola, az UKKSZ ügyvezetője, Váradi János, az UKKSZ Vállalkozók Gazdasági Fórumának ügyvezetője, valamint Bunta Levente polgármester. Valamennyien örömüket fejezték ki a projekt megvalósulása miatt, mint elmondták, húsz év álma válik azzal valóra, hogy lesz egy olyan központ Udvarhelyen, ahol segítséget nyújthatnak a kezdő vállalkozóknak. Bunta Levente polgármester gratulált a projekthez, és hangsúlyozta annak fontosságát, hogy a helyi elképzelések találkoztak a megyeivel, hiszen a vállalkozók mellett az ő programjában is szerepelt egy üzleti innovációs központ létrehozása.
A megyei tancás elnöke felhívást intézett a helyi vállalkozókhoz, hogy jelentkezzenek a munkálatok közbeszerzési kiírására, hogy a projekt közel egymillió eurós önrésze, amely a helyi emberek adójából származik, a megyében maradjon. Bemutatták az alaprajzot és a látványterveket is. Az épület háromszintes lesz, a földszinten kap helyet a recepció, egy multifunkcionális konferenciaterem, tálaló, mosdók, bérelhető irodák. Az 1. és 2. emeleten bérelhető irodákat, közös helyiségeket (gyűlésterem, mosdók és tálaló) alakítanak ki, az inkubátorház mellett pedig 26 férőhelyes parkolót.
Csíkszereda, 2012. május 23.
  
Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774