Hősként fogadták a londoni paralimpiáról hazatérő Novák Károly Eduárdot és Török Imrét

( Szavazat)24 megjelenítés
Több százan gyűltek össze szeptember 11-én, kedden este a csíkszeredai Szabadság téren, hogy együtt ünnepeljék a londoni paralimpiáról arany- és ezüstéremmel hazatérő Novák Károly Eduárdot és csapattársát Török Imrét. 
 Elsőként Pál-Pál Előd, a fogadás szervezője idézte fel azt az emberfeletti teljesítményt, amit Edének sikerült elérnie szeptember elsején.
– Csodálatos büszkeség, hogy van paralimpiai bajnokunk! Mindannyian nagyon tiszteljük és becsüljük Edét, mert aki ilyen vasakarattal rendelkezik, az nemcsak a sportban, hanem minden szakterületen megtalálja a helyét. Novák Károly Eduárdban egy igazi példaképre találtunk – mondta Pál-Pál Előd.
Ráduly Róbert Kálmán díszbeszédében kiemelte: egy egész ország megismerte, mit jelent a paralimpiai mozgalom.
– Egy egész város láthatta, egész Székelyföld megtanulhatta, egy egész ország megízlelhette, hogy nincs lehetetlen, hogy munkával el lehet érni a csúcsra! – hangsúlyozta a városvezető, aki Pro Urbe Díjjal jutalmazta a bajnokot.
Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke nemes pillanatnak nevezte, hogy ilyen emelkedett hangulatban fogadhatják a Szabadság téren a hazatérő hősöket.
– Siker és álom – olyan szavak, amelyek mentén láthatjuk, hogy jó pár napja erről a térségről, az itt élő emberekről még a bukaresti tévécsatornákon is pozitívan, kellemesen és akár példaértékűen beszélnek. Amit mi, politikusok, talán sokszor nem vagyunk képesek elérni, azt, hogy az ország nagy része minket tiszteljen, az itt élő emberekre felnézzenek, azt Ede elérte. Köszönet érte! – fogalmazott a megyeitanács-elnök. Ugyanakkor köszönetét fejezte ki Török Imrének is és mindazoknak a sportolóknak, akik a térség, a megye és az egész Székelyföld felemelkedésén dolgoznak. – Azt kívánom Önöknek, hogy így folytassák a tevékenységet, és további érmeket és sikereket hozzanak, hogy a felnövekvő gyerekeinknek legyenek jó példaképeik.
Az ünnepi esemény folytatásában két kisfilmet vetítettek Novák Edéről, majd a két paralimpikon autogramot osztott a szurkolóknak. A fogadási ünnepség a székely himnusz eléneklésével zárult.
 
Csíkszereda, 2012. szeptember 12.
 
Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774