Hogy jó úton járhassunk

( Szavazat)25 megjelenítés
Csíkszentkirályiakkal egyeztettek a 123A megyei út felújítása kapcsán

A Csíkszentkirály és Tusnád közötti, 123A számú megyei út felújításáról egyeztetett Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke a csíkszentkirályi lakosokkal december 14-én a helyi polgármesteri hivatal székhelyén. A késő délutáni falufórumot megelőzően Borboly Csaba a 123A út Csíkszentkirályon áthaladó szakasza mentén lakókhoz kopogtatott be, hogy tájékoztató anyagokat osszon és elbeszélgessen az érintett lakosokkal a rövidesen elkezdődő útfelújítás kapcsán.

A helyi faluházban tartott fórumon az érintett lakosság nagy része képviseltette magát, így telt házas beszélgetésre került sor Borboly Csaba tanácselnök, Székely Ernő polgármester, Hargita Megye Tanácsának szakemberei és a helyi lakosok között. A polgármester arra kérte a jelenlevőket, mondják el az útfelújítással kapcsolatos elvárásaikat, hogy amíg lehetőség van rá, kérhessék a terv módosítását.

Borboly Csaba szerint a munkálat a településen marad, a kivitelezők elmennek, ezért nagyon fontos, hogy a lakosok idejében jelezzék meglátásaikat, kéréseiket, személyes igényeiket az útjavítás kivitelezését illetően. Ezeknek a kéréseknek a nyomán megpróbálják a már elkészült tervet a lakosság igényeihez alakítani. A terv módosítása fél évet vesz igénybe, és legtöbb tíz százaléka módosítható. A tanácselnök felhívta arra is a lakosság figyelmét, hogy a több mint tízmillió euró értékű uniós pályázatból másfél év alatt megvalósuló felújítás nehézségeket is fog okozni a helybélieknek, hisz félsávos útlezárásokra és más korlátozásokra is számíthatnak, amihez a lakosság megértését kérte.

– Célunk az, hogy tetszetős, biztonságos közlekedést lehetővé tevő utat építsünk. Ennek megvalósításához kérem az érintett lakosság, a polgármesteri hivatal és a kivitelező cég együttműködését, hogy olyan közlekedési feltételeket, olyan faluképet tudjunk kialakítani, ami itthon tartja a székelyföldieket és hazahívja az elvándoroltakat – nyilatkozta Borboly Csaba.

A megyei tanács szakemberei részletesen bemutatták a Csíkszentkirályt érintő útszakasz tervét, amely továbbra is elérhető a helyi polgármesteri hivatalban, hogy lakók az elkövetkező időszakban módosítási javaslatokat tehessenek.

A csíkszentkirályi egyeztetéshez hasonlóan a többi érintett település lakói számára is megszervezik a falufórumot, hiszen a 132-es megyei út esetében is pozitív eredményt hozott a lakossággal való konzultáció.

   
Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774