Hittel, bizakodással és összefogással a vidékért

( Szavazat)28 megjelenítés
A mezőgazdaság, a gazdálkodás adhat új erőt válságos időkben a gazdaságnak, hangzott el Csíkborzsovában az 5-ik alkalommal megszervezett szarvasmarha kiállításon. Ennek ellenére az ezelőtt tíz évvel először megrendezett kiállításon bemutatott állatállományhoz képest az idei eseményre alig tudták összegyűjteni az elegendő számú állatot – mondta Szakács Vilmos főszervező, a borzsovai szarvasmarha tenyésztő egyesület vezetője.
 

A kiállítást megtekintette Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke is, aki felszólalásában elmondta, hogy   a szarvasmarhatenyésztés túlélését az összefogás és a közigazgatással való konzultáció biztosíthatja. A megyei önkormányzat egyaránt próbálja támogatni az ilyen eseményeket és ezek révén az eredményeket elérő gazdákat, valamint a termékek értékesítését is. Ezt a célt szolgálja az intézményi háttér megteremtése, a jogszabályok változtatása, amely révén könnyebb a helyi egyesületek tevékenységét segíteni, a tej- és húsfeldolgozás, értékesítés támogatása hűtőberendezések megvásárlásával a Hargita Megyei Szarvasmarhatenyésztők Egyesületének hozzájárulásával. 

- Bízom benne, ha volt is mélypont az elmúlt pár esztendőben, összefogással túl tudunk lépni. Nem olyan rég vittük ki termékeinket magyarországi nagy üzletházakba és higgyék el, tejtermékeink nagyon kelendőek voltak – mondta Borboly Csaba, aki még kifejtette, hogy bizalommal és összefogással, valamint az önkormányzatok támogatásával infrastrukturális fejlesztések eszközölésére a gazdák termékei piacképesek lesznek és minden gazda megtalálja számításait.

A benevezett állatok felvezetése és elbírálása előtt Ferencz Tibor csíkszépvízi polgármester és Márton István a Hargita Megyei Szarvasmarhatenyésztők Egyesületének elnöke is szólt a jelen levőkhöz. Ferencz Tibor polgármester a hitet és a székelyes észjárást említette meg mint reményre adó okot, Márton István pedig a pénzügyi megszorítésok helyett az állam részéről a jogszabályok megváltoztatását sürgette olyan irányban, hogy azok kezdeményezésre sarkalljanak mivel a mezőgazdaság ad biztonságot, az agrárium az a támasz, amelyből megújulhat az ország gazdasága.

 

 
Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, május»
hkscpsv
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774