Hidat, ami összeköt, és utat is hozzá!

( Szavazat)39 megjelenítés

Ünnepélyes keretek között adták át december 9-én a DJ 131 megyei út homoródszentpáli szakaszán azt a hidat, amellyel a kiöregedett, több mint száz éves szerkezetet pótolták. Az átadáson a megjelent lakosok és helyi vezetők mellett részt vett Borboly Csaba megyeitanács-elnök, Sófalvi László alelnök, Antal István parlamenti képviselő, Demény Gábor és Pálffy Domokos megyei tanácsosok, valamint a kivitelező cég képviselői. 

 

Sokat vártak erre a hídra, de most itt van, mondta Borboly Csaba a helybélieknek az alig több mint három hónap alatt épített homoródszentpáli híd ünnepélyes átadásán. A megyei tanács elnöke hangsúlyozta, hogy a térségben több mint 15 éve nem volt hasonló fontosságú beruházás, amely a közlekedés biztonságosabbá tétele mellett a közösségek közötti kapcsolat szorosabbá fűzését is szolgálja.

– A hat kilométer aszfaltcsík mindenképpen látványosabb megvalósítás, éppen ezért a múltban kevesebb figyelem övezte a hidakat, de a most átadott híd jelentőségét az is emeli, hogy válságos időben sikerült megvalósítani, és a megye többi térsége mondott le számára is fontos alapokról, hogy idén Udvarhely térségben lehessen megoldani a nagyon sürgős problémákat – mondta Borboly Csaba.

A megyei tanács elnöke megköszönte a helyi lakosok türelmét, külön kitért az Udvarhelyi Híradó munkatársainak érdemeire is, akik szinte naponta jelezték a régi híd rossz állapotának tarthatatlanságát, ugyanakkor értékelte azt a munkát is, amelyet a kivitelező cég nagyon rövid idő alatt és nagyon olcsón megvalósított.

Sófalvi László, a megyei tanács alelnöke felszólalásában kiemelte, hogy a híd, amelyet most pótoltak, két világháborút túlélt, és remélhetőleg az új is sokáig fogja szolgálni a Homoródmentét. Sófalvi ugyanakkor arra hívta fel a helyiek figyelmét, hogy a hidat meg is kell kímélni.

Egy kilométerre a frissen átadott hídtól, a DJ 133 megyei útra való letérőnél került sor a DJ 133 megyei út Homoródszentpál–Városfalva közti felújított szakaszának átadására.

– Városfalváig egy réteg aszfalt van – mondta Borboly Csaba. – Városfalvától a megyehatárig szintén jó út van, és mivel rosszul mutat, ha egy darabon jó az út, utána meg gödrös, majd ismét jó, ezért a település közti szakaszon is kátyúzási munkálatokat végeztünk. Ha az időjárás kedvező lesz, akkor még idén, de legkésőbb tavasszal le is aszfaltozzuk.

A tanácselnök ismételten hangsúlyozta, hogy idén csökkentett költségvetésből valósultak meg a Homoród menti beruházások is, és a megyei tanács nem szándékozik egy lejt sem visszaadni a központi költségvetésbe, ezért a megyei utakon folyni fog a munka, amíg az időjárás engedi.

Az útátadás helyszínétől nem messze folynak a DJ 131 megyei úton vasárnap elkezdett aszfaltozási munkálatok, a hétvége óta már hat kilométert sikerült leaszfaltozni.

 

Csíkszereda, 2010. december 9.


 
Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774