Hétvégén lovas napok Gyergyóban

( Szavazat)64 megjelenítés
Nagy érdeklődés övezi a Hargita Megye Tanácsának társszervezésében szeptember 17–18-án a gyergyószentmiklósi mocsári lovaspályán sorra kerülő IV. Gyergyói Lovas Napokat. Az immár hagyományossá vált székelyföldi rangos lovassportesemény részleteit a szervezők szeptember 13-án sajtótájékoztatón ismertették a főszervező Krigel Sport Klub gyergyószentmiklósi székhelyén.
 
A sajtótájékoztatón Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke Hargita megye és Székelyföld legrangosabb lovas eseményének nevezte a hétvégére szervezett kétnapos eseményt.
– Nem egy egyszerű rendezvénye ez a Bajkó családnak, hanem olyan színvonalas esemény, amely példaként szolgálhat minden székelyföldi rendezvénynek, és kötelességünknek érezzük, hogy támogassuk – hangsúlyozta a tanácselnök, aki szerint a lovassport reneszánszát éli Székelyföldön elsősorban a Bajkóék munkássága eredményeként, akik minden székelyföldi lovas eseményen részt vesznek, és tapasztalatukkal segítik azt.
Borboly Csaba gratulált Bajkó Tibornak, a Krigel Sport Klub vezetőjének az augusztus 24–28. között Franciaországban megszervezett kettesfogat-hajtó világbajnokságon elért eredményhez, ahol Románia képviseletében a kilencedik helyet szerezték meg a gyergyószentmiklósiak. A versenyre való kijutásukat Hargita Megye Tanácsa is támogatta.
A lovassport támogatását kiemelten fontosnak tekinti Hargita Megye Tanácsa, ugyanis mint azt a tanácselnök elmondta: Zöld Székelyföldet szeretnénk, amelyben a ló fontos szereppel bír.
Bajkó Tibor megköszönte az esemény társszervezőinek és támogatóinak a segítségét. Kifejtette, közösek az eredmények, és szükség van mindenkinek a segítségére. Bajkó szerint a résztvevők, az eseményre ellátogatók teszik sikeressé a rendezvényt. Támogatók pedig szép számmal vannak, mint azt a főszervező elmondta, a két társszervező önkormányzat, Hargita Megye Tanácsa és Gyergyószentmiklós Megyei Jogú Város Önkormányzata mellett közel 140 helyi és környékbeli vállalkozó szponzorálta az eseményt.
Az érdeklődők közel 40 programponton, mintegy 150 fellépő előadásán vehetnek részt díjmentesen. Az esemény teljes költségvetése csaknem százezer lej értékű, pénzben és természetben, amelyhez Hargita Megye Tanácsa húszezer lejjel és természetbeni segítséggel járult hozzá.
A jó időben reménykedő főszervező ismertette az esemény fő programpontjait, amelyekkel a fő céljuk a nézők minél sikeresebb szórakoztatása. A már hagyományossá vált és sikeresnek mondható események mellett (fogathajtó versenyek, díjugratás, kutyakiállítás, polgármesterek csatája, csikósbemutató) a nézők olyan újdonságokra is számíthatnak, mint a solymász-, székelyruha- és militarybemutató vagy akár a királyi sportként is emlegetett négyesfogat-hajtás.
A fogathajtó verseny fődíja egy alig használt lovas kocsi. A gyergyói-medencei jelleget a környező falvak zászlainak felvonultatásával hangsúlyozzák. Nagy érdeklődésnek örvend a gyerekek számára meghirdetett rajzverseny, amelyre közel kétszáz gyerek nevezett be háromszáz rajzzal, köztük harminc gyerek a Napsugár az esőben elnevezésű, sérült gyerekekkel foglalkozó gyergyószentmiklósi egyesülettől. Szintén nagy sikernek örvend a kutyakiállítás, amelyre az ország több részéről várják az össszesen mintegy 80 kutyával benevezett résztvevőket. Kiemelt eseményként említették a polgármesterek csatáját, valamint az állandó programokat is, amelyek között szerepel a pónisimogatás is, így próbálva megszerettetni a legifjabb generációkkal is a lovakat.
Az eseménnyel kapcsolatosan bővebb információ a www.fogathajtas.ro honlapon érhető el.
  
Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774