Helyi termelők és székely termékeik a figyelem középpontjában

(0 Szavazat)54 megjelenítés

Péntek déltől látogatható Székelyudvarhelyen a XXI. Őszi Vásár keretében megszervezett IV. Székely Termékek Fesztiválja. A megnyitón Orosz-Pál Levente, az Őszi Vásár rendezvénysorozatának főszervezője, Ambrus Sándor megyei tanácsos, Márton István, Hargita Megye Tanácsa Vidékfejlesztési Egyesületének igazgatója, valamint Ábrahám Emma, a Hargita Megyei Agrárkamara vezetője köszöntötték a rövid ünnepélyes megnyitón megjelent termelőket és vásárlókat. 

Orosz-Pál Levente minden székely termékes kiállítónak megköszönte, hogy benépesítették a hidegbe burkolózott szabadtéri vásárhelyet. Mint fogalmazott, a sok nehézség ellenére jobb időket élünk, mint 21 évvel ezelőtt, amikor a vásáralapító elgondolta, hogy a nemzetközi vásár és a köréje csoportosuló rendezvények valamilyen összefogás eredményeképpen kell, hogy megvalósuljanak. Ma elmondható, hogy ez megvalósult, hiszen a rendezvénysorozat sikeréért összefogott a városi és a megyei önkormányzat, a helyi termelők, a gazdák, a kereskedők.
– Örvendek, hogy immár negyedik esztendeje Hargita Megye Tanácsa támogatásának köszönhetően lehetőséget tudunk biztosítani a rangos gazdasági esemény keretében a székelyföldi helyi termékek népszerűsítésének – fogalmazott a főszervező.
A IV. Székely Termékek Fesztiváljának társszervezői feladatait ellátó megyei tanács részéről Ambrus Sándor tanácsos köszöntötte a résztvevőket.
– A megyei tanács köszönetét fejezem ki a mintegy 50 termelőnek, aki kiállítóként vállalta, hogy a zord idő ellenére kínálja a helyi portékáit az udvarhelyi/udvarhelyszéki nagyközönség vagy az éppen városunkon átutazó turisták számára. Hargita Megye Tanácsa fő zászlóvivője a Székelyföldön előállított termékek népszerűsítési folyamatának, ezért is vagyunk ma itt, ugyanakkor úgy gondoljuk, hogy Székelyudvarhely és Udvarhelyszék húzóerőt képvisel megyénk gazdasági életében, a székelytermék-fesztivál, illetve az ezt befogadó rangidős őszi vásár pedig hű képet mutat a térség gazdasági potenciáljáról, legyen szó akár a mezőgazdaság, akár az ipar vagy más gazdasági terület vonatkozásában – fejtette ki a megyei tanácsos.
Márton István, Hargita Megye Tanácsa Vidékfejlesztési Egyesületének igazgatója gratulált a rangos gazdasági esemény szervezőinek a rendezvénysorozat sikeréhez, majd esőben, hóban, fagyban megedzett vásárosokként üdvözölte a székely termékes kiállítók nagy csapatát, megköszönve az eddigi együttműködést és jelezve, hogy a közeljövőben is sok értékesítési lehetőséget teremt Hargita Megye Tanácsa és az általa koordinált intézményrendszer a helyi termelőknek. Ábrahám Emma, a Hargita Megyei Agrárkamara vezetője köszönetet mondott a meghívásért, mely révén a Székely termék család idén is hagyományos termékekkel egészítheti ki az Őszi Vásár kínálatát.
A IV. Székely Termékek Fesztiválja szombaton és vasárnap reggel 10-től látogatható a székelyudvarhelyi sportcsarnok melletti városi minifocipályán.

Székelyudvarhely, 2013. október 5.

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774