Helyi termékek vására Gyergyóújfaluban

( Szavazat)29 megjelenítés
A helyi termelők által előállított sajtot, szörpöt, gyümölcsízet, népművészeti tárgyat lehetett vásárolni Gyergyóújfaluban november 10-én, szombaton, a helyi kultúrházban megrendezett őszi vásáron, ahova Borboly Csaba megyeitanács-elnök is ellátogatott.  
 – Látványos és gyors eredményt értek el a gyergyóújfalviak a helyi termékek előállítása terén. Csodálatra méltó az az igyekezet, amellyel a termelők összefogtak, felzárkóztak a többi településhez, és aránylag rövid idő alatt Újfaluban is megszervezték a helyi termékek vásárát – méltatta a tanácselnök az újfalusiakat, akik bő választékkal várták a vásárlókat. A helyiek igyekezetét az is mutatja, hogy nemrég egy gyümölcs és más termékek főzésére alkalmas kuktát nyertek pályázaton.
A vásár megtekintése után kialakult beszélgetésen Borboly Csaba ismertette a jelenlevőkkel Hargita Megye Tanácsa hagyományos és helyi termékek forgalmazásának támogatásában elért sikereit. Mint mondta, nemrég sikerült megszerezni a jóváhagyást a bukaresti Obor és Amza, valamint a nagyszebeni piac ügyintézőitől, hogy hagyományos és székely termékeket lehessen ott forgalmazni, hiszen az országos piacon való jelenlét is fontos.
– Van kereslet a székelyföldi termékek iránt – jelentette ki a tanácselnök –, a tartós piaci jelenléthez azonban biztosítani kell a mennyiséget is. Ehhez a gyergyóújfalusi termelők minél hamarabb meg kell hogy szerezzék a Székely termék minősítést is, aminek a módjáról Hargita Megye Tanácsa a vidékfejlesztési egyesületén keresztül ad ingyenes útbaigazítást.
A beszélgetésen javaslatként elhangzott egy helyi termékeket árusító bolt megnyitásának szükségessége is, amely a helyi önkormányzat egyik épületében kapna helyet.
 
Csíkszereda, 2012. november 10.
 
Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774